Dünyanın sayılı havacılık ve uzay sanayi fuarları arasında gösterilen "Aero Friedrichshafen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı"nda, Bursalı bir firmaya aitAQUILA'nın (Kartal) "211 GX" model uçakları için 23 satın alma teklifinin yapıldığı bildirildi.

Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 36 ülkeden 606 firmanın katıldığı ve yüzlerce yeni model uçağın sergilendiği fuarda, kısa zaman önce Alman uçak firması AQUILA'yı satın alan B Plas'ın kuyruk kısmında Türk-Alman bayrakları işlenmiş uçakları ilgi gördü.

İlk kez bir Bursa firmasının katılımcı olarak katıldığı fuarda, uçak devleriyle yarışan AQUILA'nın, "211 GX" modelini 4 bin 820 ziyaretçi yakından inceleme fırsatı buldu. AQUILA'nın bu modeli için 23 satın alma teklifi yapıldı.

B Plas Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Celal Gökçen, ilk kez çıktıkları dünya vitrininde gösterilen yoğun ilginin kendilerine büyük moral verdiğini belirtti.

Bursa'nın öncü sanayi kuruluşlarından Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas, bir süre önce Alman Uçak firması AQUILA'yı satın almıştı.