Özel Haber/Ali Can Tiryaki
Osmanlı’nın son döneminden günümüze kadar Müslümanlar’ın mağdur olmaması için İslam’a uygun bir mevzuat kurulmuştu. Günümüzde ise faize bulaşmak istemeyen Müslüman vatandaşlar için sigortacılık sektöründe “Tekâfül” dönemi başladı.

Devlette destekliyor

Katılım sigortacılığı(Tekâfül) tüm dünyada geleneksel sigorta ürünlerine alternatif olarak dikkat çekiyor. Bu sigorta türünün Türkiye’de de önümüzdeki yıllarda hızla büyüyeceğini belirten sigorta uzmanı Halil Kormaz “Artık katılım sigortacılığı günden güne gelişerek geleneksel sigortacılığa alternatif olacak. Aynı zamanda devletinde desteklediği bir sigortacılık sistemi. Şuan pek yaygın olmasa bile hızla büyüyeceğine inanıyorum. Özellikle şu dönemde ilgi görmeye başladı diyebilirim. Katılım sigortacılığındaki bu büyüme ve ilginin bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Aynı katılım bankacılığında olduğu gibi iyi bir paya sahip olacaktır. 2023’de %10’luk bir paya sahip olacağını düşünüyorum. Sigortacılık faizsiz esaslara göre yürütülecek ve sigortalılara para iadesi yapılacağı için Müslüman vatandaşların bu yönde tercih yapacaklarını düşünüyorum.” dedi.



Müslümanlar faize hassasiyetli

Türkiye’de inanç ve hassasiyeti olan insanların faize bulaşmamak için sigorta yaptırmadığını söyleyen Korkmaz “Tekafül sistemi sayesinde artık Müslümanlar faize buluşmayacak. Osmanlı döneminde de halkın mağdur olmaması için bu sistem kullanılırdı. Zaten ‘Tekafül” anlam ‘dayanışma’ anlamına gelmektedir. Bu sistemin gelmesi aynı zamanda Müslüman yatırımcılarında dikkatini çekmektedir. Ekonomimiz için yabancı sermaye girişine de olumlu yansıyacak. Aynı zamanda ülke ekonomisine ivme kazandıracak.” diyerek sözlerini bitirdi.