Beyşehir ilçesine Üzümlü Mahallesi'nde av tüfeği imalatı yapan bir firmanın ürettiği travmatik silahlar, Rus polisi tarafından toplumsal olayları önlemede kullanılıyor.

Av tüfeği üretiminde 99 ülkeye ihracatla önemli merkezlerden biri olan Üzümlü'de faaliyet gösteren bir firma, gerek istihdama gerekse ihracata sunduğu katkıyla bölge ekonomisine fayda sağlıyor.

Apartman altında üretimine devam eden firma, farklı tür ve modelde av tüfeği imal ediyor. Bölgeye özgü tasarım ve estetiğiyle bilinen tüfekleri yurt içi ve dışına satan firma, yılda 3 bin silah üretiyor.

Firma sahibi ve Beyşehir Silah Sanayicileri Derneği Başkanı Nevzat Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede yüzün üzerinde firmanın üretim yaptığını söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır üretimine devam eden firmasının ihracata katkı sağladığını vurgulayan Demirel, "En çok ihraç ettiğimiz ürünlerin başında, kendi üretimimiz travmatik silahlar geliyor. Travmatik silah, mermisi plastik olduğu için kişide travma etkisi yapıyor. Türkiye'de kullanımı yasak. Bu nedenle sadece ihraç ettiğimiz bir ürün." dedi.

Demirel, travmatik silahın yurt dışındaki pazarda ilgi gördüğüne işaret ederek, "Rusya'ya ihracatımız vardı, halen de devam ediyor. Son zamanlarda ülkemizle yaşanan krizden sektörümüz de etkilendi. Bu sıkıntı aşılırsa Rusya'ya ihracatın artarak devam edeceğini umuyorum. Birkaç firmamız aylık 3-4 bin civarında silah satışı gerçekleştiriyor. Firmamızın ürünü, plastik mermi atan, pompalı tüfek ve tabanca yaptık. Rusya'da toplumsal olaylarda polisin kullandığı travmatik silahı biz gönderdik. Rus vatandaşlar da kullanıyor. Farklı ülkelere de gönderdik ama ilk Rusya'ya sattık. İlk kez 2010 yılında göndermiştik. Son krizden dolayı gönderemiyoruz. İlişkiler düzelirse ihracatımız devam edecek." ifadelerini kullandı.