Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yöneticilerinin tutuklanması sonrası kayyum atanan Aynes Gıda şirketinin tesislerini ziyaret etti.

Gülal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen TMSF kayyumunda yönetilen 981 şirketin bulunduğunu, bunların aktif büyüklüğünün 49,6 milyar liraya ulaştığını dile getiren Gülal, toplam istihdam rakamının da 50 bine yaklaştığını belirtti.

Faaliyette bulunan firmaların büyümeye devam ettiğini ifade eden Gülal, şöyle konuştu:

"Bunların içerisinde 320 firma gayri faal vaziyette. Bunların tasfiyesiyle ilgili süreci başlattık. Kalan firmalara baktığımızda bu firmalarda bir irtifa kaybı söz konusu değil. Aksine ortalama yüzde 30-35 seviyelerinde cirolar ve karlılıkları arttı. Hatta cirosu düşmesine rağmen karlılığı artan firmalarımız var. Burada arkadaşlarımız önemli bir başarı gösterdiler. Çok ciddi krediler ödediler." dedi.

Kayyum atadıkları şirketleri 47 bin istihdamla aldıklarını, bu seviyeyi 49 bin 600'a çıkardıklarını, 2 bin 500 kişilik ilave istihdam yarattıklarını dile getiren Gülal, tasfiye edilecek firmalarla ilgili değerlendirmede hassas davrandıklarına dikkat çekti.

Yatırıma devam

Acıpayam'da kurulu Aynes'in de ülkenin önde gelen süt ürünleri tesislerinden birine sahip olduğunu dile getiren Gülal, şirkete kayyum atanması kararı alınmadan önce şirket yöneticilerinin iflas erteleme başvurusunda bulunduğuna dikkat çekti.

"Biz aldıktan sonra da şirket büyüdü. 2017 yılını 773 milyon lira ciroyla kapattık. Geçen yıla göre de yüzde 11,1 ciroda artış oldu." diyen Gülal, bin 24 kişinin istihdam edildiği firmanın TMSF için önemli kurumlardan birisi olduğuna işaret etti.

Gülal, Aynes'in yatırımlarına devam edeceğini, mali tabloya göre kapasite ve çalışan sayısının artırılmasının öngörüldüğünü de bildirdi.

Türkiye'nin kapasite açısından önde gelen tesislerinden birine sahip olan Aynes Gıda'nın eski yönetim kurulu başkanı, üyeleri, yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklanmış, şirkete kayyum atanmıştı.