Edirne’deki Selimiye Camisi’nin  avlusundaki merdivenler ile girişine, engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için portatif rampa kuruldu.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatıyla kurulan rampalar sayesinde; Tekerlekli sandalye ile Mmar Sinan’ın ustalık eseri camiye gelen vatandaşlar zorluk çekmiyor. Bu arada, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Beyefendiye teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Sistem çok güzel; avludaki rampadan geçerek cami girişine gelen engelliler, dışarıda kullandıkları tekerlekli sandalyeleri bırakarak burada kendileri için tahsis edilen sandalyelere geçiyor. Görevliler engellilere bu süreçte yardımcı oluyor. İşte bunlar güzel gelişmeler. Bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.
Rampanın konulmasının ardından Selimiye Camisi’ne gelen engelli Mehmet Abdu, bacakalrını kullanamadığı için genellikle mahallesindeki camiye gittiğini ve Selimiye Camisi’ndeki merdivenler dolayısıyla 10 yıldır Selimiye Camisi’ne giremediğini ifade etti. Şimdi burada bu rampayı yapanlara ve yaptıranlara hayır duası etmemek olmaz. 10 yıldır Selimiye Camisi’ne istediği halde gidememek ne zor.
Rampa sayesinde uzun yılların ardından Selimiye’de  ibadet edecek olmanın mutluluğunu, yaşadığını belirten Mehmet Abdu, Vali Şahin’e teşekkür ediyor ve ekliyor “Şuan çok duygulandım. Selimiye’de namaz kılmak bize de nasip olacakmış demek ki. Bunun diğer camilerde , bankalarda ve kamu kuruluşlarında yaygınlaşmasını canı gönülden diliyoruz.” Güzel bir temenni. Sen rahat ol Mehmet Kardeşim, bahsettiğin yerde çalışmalar var. Hayırlara vesile olacak bir çalışma. Bugüne kadar olabilirdi. Ama olsun hani derler ya; “Zararın neresinden dönülürse kârdır.” Önümüzdeki günlerde daha da artacak.
MUTLULUK VEREN CEZA
Engellilerle ilgili bir haberi daha sizlerle paylaşacağım; Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Sökespor’da, teknik direktör Murat Gürkan Zara’nın futbolcularına uyguladığı ceza yöntemi engellilerin yüzünü güldürüyor.
Sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanan ekipte, Murat Gürkan Zora, antremanlarda kurallara uymayan oyunculara para cezası veriyor ve bu paralarla da tekerlekli sandalye alıyor.
Yaklaşık 10 yıldır aynı geleneği sürdürdüğünü belirten Zora, gittiği her takımda aynı yöntemi uyguladığını ve bugüne kadar 60 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye adlılarını, bunun kendilerini en az şampiyonluk kadar mutlu ettiğini söyledi.
İncirliova Hürriyet Mahallesi’nde 1,5 yıldır ayaklarındaki rahatsızlıktan dolayı yürüyemeyen 64 yaşındaki Ramazan Ayhan’a hediye edilen tekerlekli sandalye, Ayhan’ı çok mutlu etti.
Teknik direktör Zora, “Birçok takımda cezalar baklava ile ödetilirken, ben sosyal sorumluluk adına verilen  cezanın, engellilere yansıması için çaba gösteriyorum. Futbolcularda aldıkları cezanın sonunda insanları mutlu ettikleri için huzurlu oluyorlar. İhtiyaç sahiplerini bularak sandalyeleri teslim ediyoruz.”
Evet, Teknik direktör Zora’nın, açıklamaları böyle. Kendisinin bu takdirlik hareketlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz. Bu olumlu hareketin diğer Teknik direktörlere de örnek olmasını diliyoruz.