Bir olaylı derbi maçını daha ardımızda bıraktık. Galatasaray,Fenerbahçe derbisi yine tartışmalı geçti. Verilmeyen kırmızı kartlar, verilmeyen gol, sarı kartlar yani hakem hataları havada uçuştu. 
KOREOGRAFİ MESAJI
Öncelikle koreografi ile başlayalım. Türkiye’nin gündemine oturan tuhaf mesajlı koreografi. Galatasaraylı arkadaşlarımıza sorduğumuz zaten tamamen mesaj içermeyen sadece Galatasaray’ın bu kötü durumundan çıkması için yapılan bir çalışma. Hadi “Ayağa Kalk” öyle sakin kalma manasında. Diğer takım taraftarlarına sorduğumuz zaman açık bir şekilde mesaj veriyor. Olayların akıbetini ilerleyen zamanlarda anlarız. 
MAÇ HATALARI
Gelelim maçta yaşananlara. Daha maçın başında Janssen’in buz gibi golü verilmeyerek gol güme gitti. Janssen’in topa olan müdahalesini, Serdar Aziz’in Janssen’e olan müdahelesini tam tersi şeklinde görüp Serdar Aziz’e faul yapılmış gibi düşünmesi deyim yerindeyse tam bir faciaydı. Daha sonrasında sanki bir voleybol maçıymış gibi bir çok elin verilmemesiyle maç sürmeye devam etti. Şunu da söylemeden edemeyeceğim, Fenerbahçe’nin defansı çok iyiydi. Kameni yine çok iyiydi. Normalde Volkan’ı çok severim ama bu maçta Kameni’nin oynaması çok mantıklıydı. Hem kavga olmaması nedeniyle hem de Kameni Volkan’a göre daha formda olması sebebiyle Kameni, Kocaman için iyi bir seçim olmuştu. Galatasaray’ın en etkili silahı: Gomis, belki de bu sezon oynadığı en pasif maçını geçirdi. Birkaç şutu olmasına rağmen bu vuruşları tek kalıp vuramadığı için pek etkili olmadı. 
SARI-KIRMIZILI TAKIM HÜCUMDA YETERSİZ KALDI
Galatasaray maça 3’lü savunmayla başladı ancak Serdar’ın sakatlığından sonra Lato gelince Tudor 4’lü savunma düzenine geçti. İlk yarıda özellikle Gomis’in yanına Belhanda ve Feghouli gibi ofansif oyuncuların hiç yanaşmaması sarı-kırmızılı takımı hücumda yetersiz kıldı. Belhanda atılana kadar 2. yarı hücuma çıkamayan Fenerbahçe, Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra hakimiyeti ele geçirdi. Ancak yine de pozisyon üretemedi. Genel anlamda maçın kalitesi düşüktü. Pozisyon zenginliği azdı. Fenerbahçe’de Josef, Galatasaray’da ise Fernando sahanın en iyileriydi. Galatasaray her yönüyle “banko” favori olduğu maçı gene kazanamadı, Fenerbahçe maçı gene kaybetmedi. Uzun lafın kısası kavgasız, dövüşsüz, hakem hatalarını saymazsak güzel bir maç oldu. Umarım böyle seyir zevki yüksek, bol pozisyonlu maçlar izleriz bundan böyle.