Numan Kurtulmuş'un anayasa görüşmeleri devam ediyor! DEM Parti ile görüştü... Numan Kurtulmuş'un anayasa görüşmeleri devam ediyor! DEM Parti ile görüştü...

Gökhan Erek / Muhabir

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişimcilerin adayı olarak genel başkanlığa aday olan Özgür Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13 yılın ardından yendi ve yeni genel başkan seçildi.

Özgür Özel, CHP’deki değişim süreci ile ilgili uzun uzun düşündüğünü önce tek kişi olarak karar verdiğini akabinde de 3 ve 7 kişi olduklarını açıkladı.

“BAŞARININ TEMELİNDE OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”

İletişimci Yazar Ferhat Murat da TV100’de yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı Programı’nda Özel’in, değişim ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek, “Özgür Özel, aslında şunu söylüyor; Bu başarının temelinde ben vardım. Sonra bana dahil olanlar, bu sürece destek verdiler. Kurultay süreci ve sonrasında yerel seçimlerdeki başarıyı da üzerine alan bir bakış açısı ortaya koymuş gibi görüyorum.” şeklinde konuştu. 

“PATRON BENİM DİYOR”

Özel’in, kendisini teknik direktör olarak ifade ettiğini hatırlatan Ferhat Murat, şunları kaydetti, “Takımda her şeyi belirleyen odur. Forveti kesen de, takım da kadro dışı bırakan da ya da takıma koyan da odur. Dolayısıyla aslında demiş ki: ‘Patron benim,  benim istediğim kişi, aday olmaya daha yakın. Bu kendim de olabilirim başkası üzerine bir tasarruf gösterebilirim.”

“FORVET BENZETMESİ CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA ÇOK UYUŞMUYOR”

Şu anda futbol oyunu oynanmadığı için teknik direktörlerin, ‘Cumhurbaşkanı adayı olmaz’ gibi bir durumunun söz konusu olmadığını belirten Ferhat Murat, sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Forvetler üzerinden gidersek forvet benzetmesi de cumhurbaşkanı adaylığına bence çok uyuşmuyor. Dolayısıyla bence burada ağırlığını masaya koymalı.”