FETÖ örgütü İslam âlemini boğmak ve özellikle de Türkiye’de gelişen hamiyetli insanların önünü kesmek için kurulmuştur. Kurucuları arasında bilumum İslam düşmanları yer almıştır. ABD’deki Yahudi lobisi, CIA, MOSSAD, Sabetaycılar, Papalık en belirgin destekçileri olup fitne hareketine hala devam etmektedirler.
Süfyaniyetin 4. Rüknü olarak gösterdiğim Fetullah Gülen hakkında çok sayıda yazı yayınladım. Yazıda kullandığım kaynaklar başta Kuran ayetleri olmak üzere ahirzaman hadisleri ve muteber İslam âlimlerinin kitaplarıdır. Dileyenler bu konuda sayısız makaleyi internetten indirip okuyabilirler.
FETÖ ile alakalı olarak bazı dostlarımdan aldığım yazıları ise sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle İslam âlemi içine atılmaya çalışılan fitneleri bu sayede daha iyi anlayacak ve gerekli önlemleri alabileceğiz…Öncelikle FETÖ ihanetinden sonra diğer cemaatler ile ilgili olarak yürütülen karalama çabalarının iç yüzünü anlamaya çalışalım:
Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı şura kararında da ifade edildiği gibi FETÖ bir cemaat değildir. CIAbaşta olmak üzere İslam düşmanları tarafından Türkiye'de ve İslam âleminde fitne çıkarmak yani kaos ve kargaşa meydana getirmek için kurulmuştur. Bu iş için en faydalısı olarak gördükleri “cemaat” yapısı seçilmiştir. Bu durum1971 yılında fark edilmiş ve ilk olarak Bediüzzaman'ın talebelerinden Ahmet Hüsrev Efendi tarafından dile getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda benim gibi yüzlerce araştırmacı ve yazar bu dehşetli fitneyi yazıları ile dile getirmişlerdir.
Diğer cemaatler ile mukayese edildiğinde en belirgin olarak FETÖ örgütünde şu hususlar öne çıkmaktadır: 
1. Sürekli olarak milletten para toplanmaktadır.
2. Her fırsatta devlet kademelerinde makam mevki kapmak peşinde koşulur.
3. Millete ve çocuklarımıza İslam'ı anlatmak yerine siyasetle meşgul olmalarını öğütlemektedirler.
4. İnsanlara Kuran’ı ve Peygamberimizi anlatmak, namaz başta olmak üzere helal ve haramları göstermek yerine devlet içinde yapılanmayı esas almışlardır.
5. Amaca ulaşmak için her yolu hatta İslam’a aykırı fiilleri işlemekten asla çekinmeyen bir yol takip etmektedirler.
Cemaatlerde ise böylesine İslam’a aykırı bir usul ve yöntemi görmek mümkün değildir. Belki bazı dünyevi konularda maslahat vardır niyeti ile dünyevi mevkilere ve maddi imkânlara bir miktar önem verilmiş olsa bile asla FETÖ örgütünün iğrenç yollarına bulaşmamışlardır.
Cemaaler genel olarak helal ve haramı anlatma gayreti içinde çocuklarımıza kutsal kitabımız olan Kuran’ı öğretmeye çalışmaktadırlar. Gençleri namaza teşvik etmek maksadı ile organizasyonlar düzenleyip İslam’ın güzel ahlakını yaşamaya gayret göstermektedirler.
Bu hali ile bir çok cemaati tebrik edip alkışlamak gerekirken FETÖ yüzünden çamur atmak akıllı bir insanın işi değildir. Cehaletten başka bir izah tarzı yoktur.
Eğer FETÖ istismarı gibi bir yönüne bakmak istiyor isek Kuran ve sünnet mihengine vurmak lazımdır. Örneğin sahte diplomalı bir doktorun bilerek hastalara zarar verdiğini görseniz hastalandığınız zaman "bütün doktorlar böyledir" diyerek tedaviye gitmez misiniz? Aynen öyle de FETÖ örgütü hain çıktı diye tüm cemaatlerden istifade etmeyi reddetmek çok büyük bir hatadır.
Sonraki yazımızda da cemaatlere gerek olup olmadığını, neden farklı farklı cemaatler, tarikatlar olduğunu anlamaya çalışalım, vesselam…