Uzun bir zamandır mücadelesi verilen Filistin mücadelesi nihayet zaferler sonuçlandı.
Filis bayrağının BM Genel Merkez binası ve diğer merkezlere asılmasına ait tasarı, BM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada; 193 üye ülke arasından, 119 ülkenin “evet” oyunu alarak kabul edildi. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke “hayır” oyu verdi. Tasarıya “hayır” oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avusturalya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralandı. Bu arada Filistin, 209 Kasım 2012’de BM’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüne yükselmişti.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el- Maliki, Filistin bayrağının BM binasına ve diğer Bm merkezlerine asılması kararını “ tarihi bir olay “ şeklinde değerlendirdi.
Fetih Hareketi Sözcüsü Ahmed Assaf ise BM kararını, “1967 sınırları dahilinde başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini gerçekleştirmek için atılmış önemli bir adım şeklinde açıkladı.
Ahmed Assat, şunlarıda ekledi. “İsrail işgalini kesin şekilde reddeden akıllı, sakin diplomatik çalışmalarının” da bir sonucu olduğu görüşünü dile getirdi.
Evet tarihi bir olay yaşanıyor. İsrail’in gece gündüz ara ermeden baskı yaptığı ve bunu yaparken Filistin halkına acı, ızdırap yaşatarak tarihten sileceğini sandığı, bu çilekeş ve mazlum millet, yılmadı sabretti ve çok şükür bugünleri de gördü.
Filistinlileri kendi öz yurdundan atarak kendinin yerleşmeyi düşündüğü İsrail, yapmadığı zulüm kalmadı bu insanlara, Tutuklamalar ve işkencelerden başka döktüğü kan, hatta cinayetler, Filistin halkını yıldıramadı. Direndiler, sabırla mücadele ettiler, Şehit verdiler, yaralı verdiler, gazi oldular, serbest kaldılar. Tutulandılar, aşağılandılar ama yıkılmadılar.
Şimdi, dünyanın gıbtayla baktığı bu insanlar, “Biz buradayız ve bir yere gitmiyoruz” dediler ve varlıklarını ispatladılar.
Mutlak haklarını, artık bu azmi dünyada takdir etmek zorunda. İsrail, kendi Fesadıyla kalmaya mahkum.
Bu yaptıkları, şimdilik yanına kör kaldı. Ama hesap günü bunun bedelini milim milim ödeyecek.  Bundan sonra İsrail’e huzur yok. Kahrından perişan olacak. Değer miydi? Oturup düşünme vakti onlar için şimdi.
Hayırlı olsun Filistin, haklılığını ispatladın. Mutlu günler seni bekliyor artık. İnsanlık artık seni tanıyor ve biliyor. Gelecek senin için, ızdırap değil huzur ve mutluluk olacak.
Püf Noktası
Amellerin en hayırlısı
Amellerin en hayırlısı; Allah (cc) zikretmek olduğuna bütün alimler hemfikirdir.
Kainatın Efendisi, Resulullah Efendimiz (SAV) “Dikkat edin! Size amellerinizin en hayırlısını, Rabbiniz katında entemiz olanını, derecelerinizi ençok artıranı, altın ve gümüş infak etmenizden; sadaka vermenizden, düşmanla karşılaşıp birbirinizin boynunu vurmanızdan daha hayırlısını haber vereyim mi?” buyurdular. Ashab-ı Kiram, “Ya Resulallah, o nedir?” dediler;
Resulallah Efendimiz (SAV): “Allahü Teala’yı zikretmektir.” Buyurdular.
Resullallah Efendimiz’in (SAV) Necip taraflarına gönderdiği bir müfreze, kısa zamanda bir çok ganimetle dönmüştü. Bir adam “Kısa zamanda böyle ganimetle dönen bir müfreze görmedim” deyince Resulallah Efendimiz (SAV), “Size bunlardan daha kısa zamnda daha kazançlı bir topluluğu haber veriyorum. Onlar, sabah namazı cemaatle kıldıktan sonra güneş doğuncaya kadar Allahü Teala’yı zikrederek otururlar. İşte onlar en fazla ganimeti en kısa zamanda kazananlardır.” Buyurdular.
Bir hadis-i şerifte buyruldu “Allah Teala’yı zikretmek için oturan her topluluğu muhakkak melekler kuşatır, rahmet onları kaplar, üzerlerine sekinet iner, Allahu Teala onları katındakilere bildirir.” (Sahih-i Müslim)