Gazze'nin güneyine yapılan hava saldırısında ölmek üzere olan hamile kadının karnından çıkarılan bebek hayatını kaybetti. Bebek Sabrin el-Sakani, Pazar gecesi Refah'taki bir hastanede sezaryenle dünyaya geldi. Bebeğin yaşaması için çabalayan doktorlar, ciğerlerine el pompasıyla hava basarak bebeği hayata döndürdü. Ancak bebek Perşembe günü hayatını kaybetti. Adını annesinden alan minik Sabrin el-Sakani, annesinin yanına defnedildi. 

İsrail'in 213 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 34 bin 735'e çıktı İsrail'in 213 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 34 bin 735'e çıktı

Geçen hafta sonu Refah kentine düzenlenen iki hava saldırısında Sabrin bebekle birlikte 16 çocuk hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Hamas savaşçılarını ve altyapısını hedef aldıklarını iddia etse de çok sayıda sivil yaralandı veya öldü. Anne Sabrin ise, daha bebeğini kucağına alamadan toprağa verildi. 

İSRAİL, EVLERİ BOMBARDIMANA TUTTU 

20 Nisan’da gece yarısından bir saat önce İsrail güçleri, Sabrin'in eşi ve üç yaşındaki kızları Melek ile uyuduğu evine bomba attı. BBC'nin haberine göre, Sabrin ağır yaralandı, eşi ve Melek öldü ancak acil durum görevlileri olay yerine geldiğinde, bebek hala annesinin rahminde canlıydı.

Sabrin'i hastaneye yetiştirdiler ve doktorlar acil sezaryenle bebeği dünyaya getirdiler. Kadın kurtarılamadı ancak bebeğin yaşama döndürmeye çalışan doktorlar, yavaşça göğsüne vurup nefes almasını sağladılar. Akciğerlerine hava pompalandı.

Refah’taki Emirlikler Hastanesi’nde bulunan yeni doğan ünitesinde acil servisin baş hekimi Dr. Muhammed Salama, sadece 1,4 kilo ağırlığındaki bebeğin “Ciddi bir solunum sorunuyla doğduğunu” söyledi.

Doktor bir bant parçasına “Şehit Sabrin el Sakani’nin bebeği” yazıp, bebeğin üzerine yapıştırdı, sonra da kuvöze konuldu.