ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a yaptıklarını aynı şekilde şimdi de AK Parti'ye yapmaya çalışıyorlar, AK Parti'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" dedi.

Altınordu Ziraat Odası'nı ziyaret eden Kurtulmuş, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, son yıllarda çiftçilere yönelik çok ciddi destekler verildiğini belirtti.

Geçen yıl alan bazlı destek kapsamında Ordu'da 280 milyon lira verildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Mazot, arıcılarımıza kovan, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara koyun başı destekler gibi bütün desteklerin hepsini topladığımız zaman sadece Ordu'da 320 milyon liralık bir destek verdik. İnşallah bu desteklerin hepsi sürecek. Peşinen şunu söyleyeyim, alan bazlı desteklere devam edeceğiz. Bundan hiç geri dönüş olmayacak inşallah" diye konuştu.

Kurtulmuş, bu desteklerin sadece ekonomik girdi amacıyla verilmediğini, aynı zamanda fındık alanlarının yenilenmesi için verilen destekler olduğunun altını çizdi.

Yem ve gübreye yönelik bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İnşallah 2 Kasım'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidar çıktığında yem ve gübrede KDV'yi sıfırlıyoruz. Yem ve gübreden vergi alınmayacaktır. Tarımla ilgili çok büyük destekler verilmiştir. Türkiye gerçekten bir tarım ülkesi olarak gücünü son yıllarda arttırmıştır. İnsanoğlu ne kadar gelişirse gelişsin, dünyanın en büyük teknolojilerini üretsin, ne yaparsa yapsın sonunda insanoğlu karnını doyurmak zorundadır. Karnını doyurmak için de tarım alanı, tarım sektörü dünyanın en stratejik sektörü olmaya devam edecektir. Marifet hem tarımdaki üretimi arttırma hem de tarımdaki gücü ülkenin ekonomik güçlerinden birisi olarak kullanabilmektir. AK Parti olarak bu perspektife sahip olduğumuzu sizler de biliyorsunuz. İnşallah Türkiye'de tarım sektörü hangi teknolojik gelişme olursa olsun sürekli ilerleyecek ve Türkiye'nin önemli stratejik ürün sektörlerinden birisi olmaya devam edecektir."

Kurtulmuş, Türkiye'nin siyasi hayatında önemli gelişmeler olduğunu belirterek, "Her şeye karşı çıkan, Türkiye'de ekonomik olarak iyileşmenin, yükselmenin karşısına çıkan bir zihniyet Özal'ın da önüne çıktı, aynen Mederes'in önüne çıktığı gibi. Çünkü mesele sadece Özal'ın Türkiye'yi zenginleştirmeye çalışıyor olması değil, aynı zamanda milletin değerleri ve inançlarıyla barışık bir fikir ortaya koyuyor olmasıydı. Bir siyasi liderlik ortaya koyuyor olmasıydı" şeklinde konuştu.

- "AK Parti'nin önünü kesmeye çalışıyorlar"

Rahmetli Özal zamanında fındığın en değerli karşılığını aldığını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Karadeniz'deki fındık üreticimiz Türkiye'nin dört bir tarafındaki dar gelirli kesimden işçiler, memurlar çok ciddi İmajbet bir şekilde ekonomik sistemin nimetlerinden istifade etmeye başladılar. 'Vay sen misin bunları yapan?'. Önüne bu sefer 28 Şubat çıkartıldı. 28 Şubat'ta içerisinde o günkü hükümeti sayısal olarak parlamentoda indiremeyenler ortağı olan Doğru Yol Partisinden bir gecede 50 milletvekilini istifa ettirerek resmen 28 Şubat'ı parlamentoda başarılı bir şekilde sonlandırmış oldular. Yani hükümet düştü, ondan sonra başka hükümetler kuruldu, devam etti. Ne gariptir ki aynı şeyleri yine yapmaya çalışıyorlar. Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a yaptıklarını aynı şekilde şimdi de AK Parti'ye yapmaya çalışıyorlar, AK Parti'nin önünü kesmeye çalışıyorlar."

"Gezi olaylarından beri gelen süreç aslında Türkiye'nin bir takım olağanüstü dönem oluşmasını isteyenlerin o tertipleriyle devam ediyor" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Algılarıyla algı operasyonlarıyla devam ediyor. İstiyorlar ki Türkiye'de tek başına güçlü bir iktidar olmasın. Eğer tek başına güçlü bir iktidar olursa halkın, milletin dediği oluyor. Türkiye'nin ekonomik getirisinden milletin çoğunluğu istifade ediyor. Türkiye'de halk özgürleştikçe halk aynı zamanda zenginleşiyor. Halk zenginleştikçe aynı zamanda güçlü bir Türkiye ortaya çıkıyor. Güçlü bir Türkiye olursa birilerine Türkiye'nin sağdan, soldan talimat vererek hizaya sokması mümkün olmuyor. İşte bunun için içerideki seçkinlerle dışarıdaki onların iş birlikçileri el ele vermiş vaziyette diyorlar ki 'Aman şu AK Parti'nin önünü keselim'.  AK Parti'nin önünü keseceksiniz de ne yapacaksınız? Alternatifiniz var mı? Yok."

- "Başka partiler ortaya çıkararak siyaseti dizayn etmek eski bir numaradır"

Kurtulmuş, "Milletin zıttına Ordu'nun derelerini tersine akıtamazsınız. Böyle bir şey olmaz. Millet ne istiyorsa o istikamette gider. Partiler seçime gidiyorlar, buyursunlar girsinler. 5 parti değil, 15 parti barajı geçsin, millet oy veriyorsa ama milletin oy vermediği bir şekilde partileri dizayn etmek ya da milletin oy verdiği partilerde Ali Cengiz oyunlarıyla başka partiler ortaya çıkararak siyaseti dizayn etmek eski bir numaradır, bayat bir numaradır. Bu millet bu numaraya asla prim vermez. Böyle bir yol etrafında bu millet yürümez" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin vereceği kararın başlarının üstüne olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ama bu millet ne zaman doğru bir istikamete gitse, birileri önünü kesmek istiyor. Ne yaparsanız yapın. İsterseniz darbe ile bile milletin önünü kesseniz, bu millet sandığa gittiği zaman mahşeri vicdan doğru bir karar veriyor. Doğru bir şekilde hareket ediyor ve kendi istikametinde yürüyor. Türkiye ne zaman tek başına iktidar yakaladıysa Özal zamanında olduğu gibi, Menderes zamanında olduğu gibi, 13 yıllık AK Parti iktidarında olduğu gibi hem içeride güçleniyor hem dışarıda güçleniyor. Onun için 1 Kasım bu açıdan önemlidir" dedi.

- "Onların istedikleri sizi korkutmaktır"

1 Kasım seçimlerine sayılı günlerin kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunların istedikleri, hiç bilmedikleri Ankara'daki 102 kişiyi, tanımadıkları insanı öldürmekten ibaret değildir. Ya da Suruç'ta bilmedikleri, tanımadıkları onlarca insanı öldürmek değildir. Onların istedikleri sizi korkutmaktır. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımızı hayattan küstürmek, Türkiye'nin dirliğini, birliğini sonlandırmaktır. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. 1 Kasım, 7 Haziran sonrasında bulanık suda balık avlamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacak bir tarih olmalıdır. 1 Kasım yeniden istikrarın sağlandığı, yeniden güvenlikli bir Türkiye'nin güçlü bir şekilde inşa edildiği bir Türkiye olmalıdır."

Kurtulmuş, konuşmanın ardından Sırrı Paşa Caddesi'nde esnafla sohbet etti.

Kaynak: aa