Binlerce kişi tarafından bedelli askerliğin çıkması bekleniyor. Bedelli askerlik için sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanyada bedelli askerliğin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi talep ediliyor. 


SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

Binlerce bedelli askerlik bekleyen vatandaş #BedelliMeclisGündeminde hastag'i ile sosyal medya kampanyası yürüttü. Sosyal medya kampanyasına katılanlar #BedelliAskerlikGeliyor hastag'i ile "Ekim ayında milyonlarca gencin kaderi, ailesi, hastası, işi buna bağlı.", "Bedelli Askerlik Yasası bir kapris değil zorunlu bir istektir. Kimse bu hakka duyarsız kalamaz", "Ele alınma zamanı çoktan gelip geçen konulardan biri olan Bedelli Askerlik için verilen sözler artık tutulmalı" yorumlarını yaptılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sosyal medyada gerçekleştirilen bedelli askerlik kampanyasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında "Şu anda gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz." ifadelerine yer vermişti.