Spor Toto Süper Lig'de 13 Nisan Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe, bu sezon maçların son 15 dakikalık bölümlerinde attıkları gollerle dikkati çekti.

Ligin 26. haftasında yapılması gereken derbi, güvenlik riski nedeniyle İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda kulüplerle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmişti.

Süper Lig'de 27 maç yapan Galatasaray rakip filelere gönderdiği 54 golle ligin en skorer takımları arasına girdi. Hücumdaki etkili oyununu savunmada gösteremeyen sarı-kırmızılılar kalesinde 41 gol gördü. Galatasaray'ın savunma performansı, ligde şampiyonluk yarışında geri düşmesine neden oldu.

Lider Beşiktaş'ın ardından ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise Süper Lig'deki 27 karşılaşmada 44 kez rakip fileleri havalandırdı. Ligin en az gol yiyen takımı olan sarı-lacivertliler, rakip oyunculara sadece 21 kez gol sevinci yaşattı.

Son 15 dakikaya dikkat

Galatasaray, bu sezon rakip filelere gönderdiği 54 golün 18'ini maçların son 15 dakikasında attı. Fenerbahçe ise 44 golden 12'sini son 15 dakikalara sığdırdı.

İki takımın gol yediği dakikalara bakıldığında ise Galatasaray, Fenerbahçe'nin en çok gol attığı (14 gol) 31-45. dakikalarda 10 kez ile kalesinde en çok golü gördü.

Fenerbahçe'nin en fazla gol yediği (6 gol) bölüm ise Galatasaray'ın toplam 11 gol attığı 46-60 dakikaları aralığında.

Sarı-kırmızılılar en az golü (2 gol) 16-30, sarı-lacivertliler ise (3 gol) 61-75. dakikalar arasında attı.