Ali Can Tiryaki/Özel Haber
İstanbul Kadıköy’de bulunan asırlık Hasanpaşa Camii’nin imamı Levent Uçkan diğer imamlardan farklı olarak cemaate ve gençlere farklı bir hizmet sunuyor. 10 yıldır görev yaptığı Hasanpaşa Camii’nde yaptığı proje ve etkinliklerle diyanetin “yaşayan camiler” listesine girmeyi başardı.  Bununla da yetinmeyen Uçkan Hoca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2011’den bu yana “proje camileri” kapsamında Hasanpaşa Camii’ni Türkiye’de 40 “proje camisi”nden birisi yaptı. Özellikle uyuşturucu bağımlısı gençlerle ve dışarıda yaşayan evsizlerle ilgilenen ve topluma kazandırmayı amaç edinen Uçkan Hoca, şimdiye kadar 20'ye yakın uyuşturucu bağımlısını bu  illetten kurtardı. 

Mahalleliyle bütün olduk

Diyanet 2011 yılı itibariyle caminin imamı değil de mahallenin imamı kapsamında bir proje başlattığını aktaran Hasanpaşa Camii imamı Levent Uçkan, “Hizmet çeşitliliği kapsamında cami cemaati haricinde mahalleliyle birlikte hareket etmeye çalıştık. Mahallemizin en büyük problemlerinden olan gençlerimizin uyuşturucu bağımlılığı olduğunu gördük. Gençlerimize bu illetten nasıl kurtarırız bunun arayışına girdik. Gözümüzün önünde eriyen gençlerimizi görmezden gelemezdik.  Bir diğer etkinlik olarak diğer camilerin de dikkatini çekmek amacıyla gece 21.00 – 03.00 arasında kimsesizlere çorba ikramı hizmeti verdik.  Bu tür çalışmalar gerçekleştirerek gençlerimizi çevremizden başlayarak topluma kazandırmayı amaç edindik.” diye konuştu. 

Gençler topluma kazandırıldı

20’ye yakın kardeşimizi uyuşturucu bağımlığından kurtarmayı başardığını aktaran mahalle imamı Uçkan, “Bu eski bağımlı kardeşlerimiz önceden satıcılığını yapmış ve yıllarca bu maddeyi kullanmış kişiler. Bu kardeşlerimizi artık toplumumuza kazandırdık diyebiliriz elhamdülillah. Biz mahalleliyle haşır neşir olmaya başladığımızda bağımlı gençler bizleri çok üzmüştü. Onlarla birlikte iletişim kurduk. Bir kısmı camimizin bahçesinde vakit geçirirken, bir kısmını ise camimizin alt katında yatakhanede ağırladık. Hastane ve tedavi sürecinde elimizden geldiği kadar destek olduk. Camimizde çorba, çay ikramları verdik. Kardeşlerimiz bu illetten Allah’ın izniyle kurtuldular. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi, emniyet ve belediye hizmetleriyle birlikte mücadele verdik. Kaymakamlık her ilçede bir caminin uyuşturucu mücadelesinde öncü olmasını sağladı. Bizlerde Kadıköy’de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.