Erkeksi bir görünümde burun şekli çok önemli bir rol oynamaktadır. Burun estetiği; burun şekli, kemik ve dokudaki değişikliklere bağlı olarak kişiye özel tasarlanır. Yüz özellikleri ile burun uyumu erkek burun estetiğinde çok önemlidir. Bunun için burun estetiğinde sadece sorunun tedavisine yönelik finesse burun estetiği tekniği erkekler için çok daha uygun bir seçenektir. Çünkü finesse burun estetiğinde burnun genel görünümünde köklü bir değişiklik yapılmaz, sadece var olan sorunun giderilerek burnun daha estetik ve yüzle daha uyumlu görünmesini sağlamak hedeflenir. 

Yüz maskülinasyon cerrahisi nedir?

Erkeksi yüz şekli cerrahisinin, plastik cerrahınız tarafından değerlendirilmesi gereken, erkeksi görünümü artırma hedefinin tutturulması, uyum ve dengenin en iyi şekilde sağlanmasını sağlamak için pek çok hususu vardır. Ortak yüz maskulininizasyonprosedürleri şunlardır:

Finesse burun estetiği

Bir burun estetiği yüzün görünümü üzerinde en büyük etkiyi yaratabilir, çünkü doğrudan merkeze yerleşiktir ve genellikle yüzün odak noktasıdır. Genetik bazı insanlarda yüzün geri kalanı ile eşleşen orantılı bir burun şekli verebilir. Ancak, herkes iyi dengelenmiş ve yüzle uyumlu bir buruna sahip olacak kadar şanslı değildir.

Finesse burun anormallikleri ya da düzensizlikleri olan erkeklerin burunlarının görünümünü maskülenize etmeye yardımcı olacak burun estetiği seçeneğinin doğru bir şekilde planlanması gerekir. Finesse burun estetiği genellikle yüz görünümünde büyük değişiklikler yapmak istemeyen kişiler için daha iyi bir seçenektir.

Finesse burun estetiği, daha iyi bir projeksiyon, iyileştirilmiş yan profil, dengeli burun delikleri, azaltılmış soğanlı burun ucu ve burun üzerinde herhangi bir eğrilik ya da kemerin düzeltilmesi gibi burunda birçok iyileştirici değişiklik yapabilir. Dahası, bir burun estetiği prosedürü, bir septoplasti prosedüre dahil edildiğinde solunum fonksiyonunu da iyileştirebilir.

Burun estetiği tasarımında erkeksi görünümü sağlayacak şekilde tasarım yapılması doğal görünüm için çok önemlidir. Bunun için yüzün genel özellikleri ile uyumlu olacak şekilde altın oran hesaplarının yapılmasının yanı sıra tasarım yeteneğinin de olması çok gerekir. 3D burun estetiği ile ameliyattan önce hastanın nasıl bir buruna sahip olması gerektiği tasarlanarak hologram burun estetiği teknikleri ile hastaya gösterilebiliyor.

İlk bakışta burun estetiği geçirildiği kesinlikle anlaşılmamalıdır. Burunda görünen bir dikiş izi olmaması, burun ucunun, burun köprüsünün ve burun deliklerinin erkeksi görünümü sağlayacak oranlarda olması sağlanmalıdır.

Erkeklerde burun estetiğinde çenenin şekli ve konumu çok önemli

Bazı durumlarda ideal burun ve yüz görünümüne ulaşmak için kompozit burun estetiği teknikleri uygulanması gerekebilir. Eğer burunda yumuşak doku eksikliği varsa kompozit burun estetiği bunun için en uygun seçeneklerden birisi olabilmektedir. Kompozit burun estetiği tekniğinde yağ ya da dolgu enjeksiyonu tekniklerinden birisinden faydalanılabilir. Hastanın tercihine göre kişinin başka bir yerinden alınan yağ enjekte edilebilir ya da hyalüronik asit dolgu malzemelerinden faydalanılabilir.

Bunun dışında çene estetiği de alt yüzü dramatik olarak erkeksi bir ifadeye büründürmek için ideal bir prosedürdür. Az gelişmiş çene ile hafif kilolu olan erkekler, yaşlandıkça “hindi boynu” olarak bilinen alt yüzlerinde gevşeklik belirtilerini görmeye başlayabilirler. Çene estetiği yüzün şekli ve büyüklüğüne göre düzenlenmelidir ve yüzün geri kalan kısmının orantısına uygun dengeli, uyumlu bir alt yüz yaratır. Alt yüzün optimal olarak iyileştirilmesi ve maskülenize edilmesi için boyun ve çene, enjeksiyon teknikleri kullanılabilir.

Ayrıntılı bilgi almak için Op. Dr. Güncel Öztürk’ten randevu alabilirsiniz.