Kürt halkının desteğini kaybeden terör örgütü PKK, yapılan ihbarlar sebebiyle artık barınacak delik bulamıyor. Van’da vatandaştan gelen bir ihbarı değerlendiren polis, ses getirecek büyük bir saldırı hazırlığında olan PKK’lıların kaldığı hücre eve düzendiği operasyonda, 12 teröristi öldürdü.

ACI HABER GELDİ 

Örgütün dağ kadrosundan gelen teröristlerin Van’da büyük eyleme hazırlandığı ihbarını alan polis, Edremit ilçesinde; Vali Konağı ve MİT binasına 500 metre, askeri lojmanlara da bir kilometre uzaklıktaki iki katlı bir hücre operasyon düzenledi. ‘Teslim ol’ çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şubesi’nde görevli polis Önder Ertaş şehit oldu. 2 polis de yaralandı. Çatışmada, 12 PKK’lı terörist öldürüldü. Hücre evde yapılan aramada, bir Biksi, bir G-3, 12 uzun namlulu silah, 30 el bombası ele geçirildi.

PANİK YAŞIYORLAR

Teröristlerin halkın ihbarları sebebiyle zor durumda kaldıkları telsiz konuşmalarına da yansıdı. PKK’lıların telsiz görüşmelerinde, Cizre’nin Nur ve Cudi mahallelerinde yaşanan “hain” olarak nitelendirdikleri biri yaşlı biri genç iki kişiyi katlettileri, halk arasında çok ihbarcı bulunduğunu, bu yüzden çok sıkıntı yaşadıklarıni dile getirdikleri belirlendi. Maksibet Dargeçit’te DBP’li belediyeye ait traktörle taşınan mühimmatın yine vatandaş ihbarıyla yakalandığı da teröristlerin telsiz konuşmasına yansıdı.

TEMİZLİK SÜRÜYOR

Özel Harekat Timleri ve askeri birliklerin Sur, Silopi ve Cizre’de sürdürdükleri temizlik operasyonunda da 20 PKK’lı daha öldürüldü. 7 teröristin öldürüldüğü Cizre’de PKK’lıların karargah olarak kullandığı üç katlı bina başlarına yıkıldı. Bugüne kadar öldürülen terörist sayısı, Cizre’de 252, Silopi’de 122 ve Sur’da ise 74’e yükseldi. Sur’daki operasyonda PKK’lılar ateşi sonucu Uzman Çavuş Metin Kıldiş ile ismi açıklanmayan bir uzman çavuş ve Özel Harekat Polisi Buhari Ağçiçek şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. 

CAMİDE VURDULAR

Silopi’de Hz. Hüseyin Camii’nde 70 yaşındaki Ömer Maslu ile amca çocukları 16 yaşındaki Aydın Mete ve 11 yaşındaki Mehmet Mete’nin öldürülmüş olarak bulundu. Muslu’nun 2 Ocak’ta camide namaz kılarken teröristler tarafından öldürüldüğü, Mehmet ve Aydın Mete’nin ise öldürülüp camiye bırakıldığı öğrenildi.
Şerife Güzel - Star