İl Müftüsü Şahin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Kayseri'de 4-6 yaş grubu yaklaşık 2 bin 500 işitme engelli öğrenciye, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında eğitim verdiklerini söyledi.

Çocuklara boyama kitapları, oyun hamurları gibi materyallerle Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrettiklerini anlatan Güven, "Ayrıca kursumuzda değerler ve ahlak eğitimi diyebileceğimiz dersler de vermekteyiz. Yaşları ilerlemeden bu eğitimleri işitme engelli yavrularımıza vermek istiyoruz. Dini simgelerle, sembollerle çocukların zihin dünyalarını işlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Güven, işitme engelli çocukları evlerinden özel servisle alıp tekrar evlerine teslim ettiklerini söyledi.

"İşitme engelli 4-6 yaş gurubu için Türkiye'de bir ilk"

Kursun, bu yaş grubun için Türkiye'de bir Betpark ilk olduğunu anlatan Güven, çocukların kreşlerdeki gibi eğitim gördüklerini dile getirdi.

Güven, çocuklara Arapça harfleri görsel etkinliklerle öğrettiklerini ve ellerini güçlendirme, görsel zeka geliştirme gibi eğitimler verdiklerini belirterek, "Çocuklarımız kurslarda sadece Kur'an-ı Kerim eğitimi değil ahlak eğitimi de alıyorlar. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ve öğretmek bizim her Müslümana karşı olan görevimizdir. Peygamber Efendimiz 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğreten ve öğrenenizdir' diye buyuruyor. Bu sebeple bizler bütün kurslarımızda 4 yaşından başlayarak Kur'an eğitimi veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İşitme engelliler Kur'an kursu öğreticisi Maşide Şişman, 4-6 yaş grubu işitme engelli çocukların kursa saat 09.00'da servisle geldiklerini ve 14.30'a kadar burada eğitim aldıklarını aktaran Şişman, şöyle devam etti:

"Çocuklara, dini simgeleri, Kur'an-ı Kerim harflerini ve ahlaki değerleri öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza çeşitli boyamalar yaptırıyoruz. Kesme çalışmaları, oyun hamurlarıyla Kur'an harflerini veya dini simgeleri öğretiyoruz. İşitme engellilerle 4 yıldır beraberim. Onların ruh dünyası, dünyaya bakış açıları çok farklı. Onların diğer insanlardan daha özel olduklarını düşünüyorum. Yaptıkları resimlerde, boyamalarda ruh dünyalarını yansıttıkları işlerde gerçekten çok farklı insan olduklarını görüyorum."

Şişman, engelleri nedeniyle ibadetlerini yapmakta zorlanan kişilere dini eğitim vermenin olağanüstü bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.