CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sur ilçesindeki terör saldırısına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.
 
Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile geldiği kentte ilk olarak saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu Diyarbakır Barosu'nda açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:
 
Diyarbakır' ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı . Diyarbakır barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum onlar bu olayların takipçisi olacaklar. Artık Türkiye de huzur istiyoruz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var en büyük arzumuz bu. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz Limanbet biliyoruz.
 
"Olayın aydınlatılması için sizin yanınızda olacağız"
Bütün bu acıların üzerine altı çocuğumuzun acıları da eklendi. Neden orada çocuklarımız yangında hayatını kaybetsin? Hepimiz acımızı da mutluluğumuzu da paylaşmak zorundayız. Diyarbakır Barosu'na tekrar başsağlığı diliyorum. Olayın aydınlatılması için sizin yanınızda olacağız. Eğer demokrasiyi savunuyorsak, insanlara değer veriyorsak bu olayların üzerine kararlılıkla gitmeliyiz.
 
"Arkadaşlar barikatları kaldırın"
Rahmetli barıştan yanaydı, ben de gayet iyi biliyorum bu vasiyetse buna herkesin uyması gerek. Barikatlar sorun çözmez sorun yaratır. Belli sokakları kapatırsanız, bu doğru değil. Diyarbakır kadim bir kenttir. Edebiyatı, kültürü vardır. Siz bu kentin sokaklarını ayırırsanız bu kabul edilemez. Barikatları kuran arkadaşlar, kim yapıyorsa bilmiyoruz. Kaldırın onları.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ