Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 55 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletin sahibi Mustafa Gıcık, memleketi Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Hamit köyünün de umudu oldu.

Köy muhtarı Mustafa Dikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde doğup büyüyen Mustafa Gıcık'ın daha sonra ailesiyle birlikte göç ettiği İstanbul'da Betgram inşaatlarda bekçilik yaptığını söyledi.

Gıcık'a Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye çıktığını televizyondan öğrenince heyecanlandıklarını ve umutlandıklarını anlatan Dikel, "Kendisi fakir birisiydi. Köyümüzün çocuğu olduğu için böyle bir haber bizi mutlu etti. Biz kendisini arayıp 'hayırlı olsun' demek istedik. Ancak telefonla ulaşmamız mümkün olmadı. Bazı arkadaşlar da aradı ama kendisi kayıplara karışmış, rahatsız ederler diye. Gelsin köyünde otursun. Evi var burada onun" dedi.

Milli Piyango milyoneri Gıcık'tan köy için istekleri bulunduğunu belirten Dikel, "Kışın köyümüzün yolu kardan sık sık kapanıyor. Ben ondan bir tane kar makinesi istiyorum. Bir tane kamyon, bir tane kepçe almasını istiyorum. Köyümüzün içinde dursun, kar yağınca yollarımız açılsın" diye konuştu.

Gıcık'ın okul arkadaşı Ahmet Kömüşçü de, "O benim okul arkadaşım. Biz beraber büyüdük. Köyümüze gelsin, otursun. Köyümüze yardımcı olsun" ifadesini kullandı.