Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Siyasi istikrar bize çok şey kazandıracak. Bunu söylemeye çalışıyorum ve bunu 63. Hükümetin bağımsız bakanı olarak söylüyorum. Çünkü ben bir vatandaş olarak bunu arzu ediyorum ve istiyorum" dedi.

Topçu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, Sakarya'nın son yıllarda ayağa kalktığını söyledi.

Kentin görkemli bir "Anadolu kilimi" olduğunu vurgulayan Topçu, "Burası, bütün renk ve desenlerin birbiriyle ahenk ve uyum içerisinde, çokluk içinde, 'birlik' dediğimiz muhteşem şeyi gösteren, ay yıldızlı al bayrak altında beraber yaşamanın şerefini ve onurunu bilfiil gösteren ilimizdir. Amacımız kenti sanayi, tarım, ticaret, turizm ve kültürel varlıklar noktasında dünyada inşallah marka haline getirmektir" diye konuştu.

Topçu, Türkiye'nin istikrar, kalkınma, ekonomik, sosyal, kültürel ve her yönden ileri gitmesinin önemine değinerek şöyle devam etti:

Tipobet 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Bütün medeniyet coğrafyamızın gözü Ankara'dadır. Ankara ayağa kalktığı zaman medeniyet coğrafyamızın bir tamamı ayağa kalkıyor. Herkesin gözü burada. Onun için biz sadece kendimizden sorumlu değiliz, medeniyet coğrafyamızın tamamından sorumluyuz. Ona göre hareket etmeliyiz. Her zamankinden fazla istikrara, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim üzerimize attıkları bu fitne de herhangi bir etnik çatışma meselesi değildir. Bu savaşın adı bellidir. Yüzyıl evvel dedelerimizin karşında kim vardıysa Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar'da bugün de aslında karşımızda olanlar siyaseten onlardır."

Çanakkale Savaşı'nın birlik ve beraberlik içinde kazanıldığını dile getiren Topçu, "Bu 'siyasi istiklal savaşını' da inşallah yine bir ve beraber kazanacağız. Çünkü bizim hiçbir ülkede olmayan bir hakikatimiz var. Biz birbirimize, kanımıza karışmışız. Son bir gayret, bir daha doğrulacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'hattı müdafaa değil, sathı müdafaa vardır.' Evet son bir kere daha ümmetin bütün bahadır evlatları ayağa kalkacağız, doğrulacağız, ay yıldız al bayrak altında bir ve beraber yaşama kararlılığımızı yedi düvele göstereceğiz. Siyasi istikrar bize çok şey kazandıracak. Bunu söylemeye çalışıyorum ve bunu 63. Hükümetin bağımsız bakanı olarak söylüyorum. Çünkü ben bir vatandaş olarak bunu arzu ediyorum ve istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
AA