Araçları trafiğe çıkmaya uygun olup olmadığını kontrol eden ve devletin bir kurumu olarak görev yapan Tüvtürk istasyonları Türkiye'nin hemen her ilinde yer almaktadır. Randevu işlemleri için gerekli olan belgelerin ve bakımların hazır olmasından sonra Tüvtürk resmi sayfası üzerinden randevu alınabilmektedir. Araç sahibine verilen randevu günü ve satinde bireyin yaşadığı ildeki Tüvtürk istasyonuna giderek aracı için gerekli olan muayeneyi yaptırması gerekir. Araç muayenesi zorunlu bir durum olmakla birlikte muayene günü geçmiş olan araçlar trafik polisi tarafından bağlanır.

Tüvtürk Randevu Alma İşlemleri

Tüvtürk Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

Araç muayene günü yaklaştığı zaman araç sahibinin Tüvtürk resmi web sitesi üzerinden muayene randevusu alması gerekir. Bu işlem için ruhsat seri numarası, araç plakası ve şehir bilgilerinin girilmesi gerekir. Sistem otomatik olarak bireye en yakın olan Tüvtürk istasyonu üzerinden randevu açarak bilgilerini bireyin e mail adresine gönderir. Verilen randevu günü ve saati içerisinde istasyona gidilerek araç muayeneye sokulur. Tüvtürk üzerinden alınan araç muayene randevuları için bireyden her hangi bir ücret talebi gerçekleştirilmemektedir. Eksik belge ya da yanlış bilgi girilmesi sonucunda randevu alma sistemi doğru bir şekilde çalışmaz. Bu nedenle bilgilerin doğru girilmesi gerekir.

Tüvtürk Muayenesi için Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Tüvtürk üzerinden yapılan randevu alma işleminden sonra muayeneye gitmeden önce araç sahibinin araç ruhsatı, zorunlu trafik sigortası, vekalet durumu ve CNG ya da LPG araçlar için benzin evraklarını yanında götürmesi gerekir. Muayene işleminden önce Tüvtürk bünyesinde çalışan kişiler tarafından istenen bu evraklar aracın kontrolünün sistem dahilinde yapılması için gerekli olan evraklardır. Araç sahibinin Tüvtürk üzerinden almış olduğu muayene randevusu istasyona gidildiği zaman teyit edilir ve bu evraklar araç sahibinden istenmektedir. Evrakların eksik olması ya da yanlış olması sonucunda ise muayene işlemi evraklar tamamlanana kadar yapılmamaktadır.

Tüvtürk Muayenesinde Araçta Bulunması Gerekenler Nelerdir?

Araç muayenesi esnasında aracın içerisinde bulunması gereken bazı eşyalar da kontrol edilmektedir. İlk yardım çantası içerisinde; Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) – 2 AdetHidrofil , gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu) -1 Kutu, Üçgen sargı bezi -3 Adet, Antiseptik solüsyon sıvısı (50 ml) -1 Adet, Flaster (2 cm x 5 m) – 1 Adet, Çengelli İğne – 10 Adet, Küçük makas (paslanmaz çelik olmalı) – 1 Adet, Esmark bandajı -1 Adet, Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden yapılmış olmalıdır) – 1 Adet, Yara bandı – 10 Adet, Alüminyum yanık örtüsü -1 Adet, Tıbbı eldiven -2 Çift ve El feneri -1 Adet bulunması gerekir.

Tüvtürk Muayenesi Araç Borcunu Kontrol Etme

Araç muayeneye götürülmeden önce trafiğe kayıtlı olan her hangi bir borcunun olması muayeneden geçmesine engel olacak en büyük etkenler arasında yer alır. Araç üzerine kesilmiş olan her hangi bir trafik cezası Tüvtürk muayenesi esnasında sistemden görülmekte ve cezanın ödenmemesi durumunda aracın muayeneden geçme durumu olmamaktadır. Bu nedenle araç sahiplerinin muayene işleminden önce Trafik cezası sorgulama ya da HGS sorgulama gibi işlemleri yapması sağlıklı olacaktır. Tüvtürk araç muayene konusunda ülkedeki tek yetkili kuruluş olduğundan dolayı araç bakımlarını en ince ayrıntısına kadar yapar. Araç sahiplerinin de gerekli olan bütün etmenlere dikkat etmesi gerekir.

https://polisnoktasi.com/tuvturk-randevu-alma-islemleri/