15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde yaralanan Özcan Özsoy, 4 aydır tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu. 

HAİN GİRİŞİMİ ENGELLERKEN BAŞINA KURŞUN İSABET ETTİ


FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalıştığı sırada başına isabet eden kurşunla yaralanan 27 yaşındaki Özsoy, yaklaşık 4 aydan beri tedavisinin sürdüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu. 

'15 TEMMUZ GECESİ BİRBİRİMİZİ KAYBETTİK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara inin" çağrısı üzerine Beştepe'ye gittiklerini belirten Şehit Özcan Özsoy'un ağabeyi Tekin Özsoy, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı:

"15 Temmuz gecesi saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığının oraya çıktık. 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. 2.30'dan sonra iyice olaylar tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaşayım dedim. Sabah Gazi Hastanesinde buldum, başından vurulmuştu. Tedavisi devam etti. Dün gece 1.30 gibi de Hakk'a yürüdü."

'CUMHURBAŞKANI'NIN ÇAĞRISIYLA BEŞTEPE'YE GİTTİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Beştepe'ye gittiklerini belirten Özsoy, kendisinin de o gece yaralandığını, ayakta tedavi gördüğünü söyledi. Kardeşinin tedavi döneminde konuşamadığını belirten Özsoy, "Boğazı delikti daha rahat nefes alıp verebilmesi için. Konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece de şehit oldu" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTİN CENAZESİ ÖĞLE NAMAZINDA KALDIRILACAK

Evli ve bir çocuk babası olan, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hastanede ziyaret ettiği Özsoy'un naaşı, Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Sarıgöl Mahallesi'nde öğle namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.