Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda Türkiye'ye getirilmesine karar verilen Ahıska Türkleri'nden 188 kişinin yer aldığı bir kafile daha Ukrayna'dan Erzincan'a geldi.

AHISKA TÜRKLERİ TÜRKİYE'DE/ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAHLİYE İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞİYOR

Ahıska Türkleri'nin tahliyesi, Başbakanlığın koordinatörlüğünde Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Ukrayna makamlarının iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

ERZİNCAN'A GELDİLER

Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk bölgesinden farklı şehirlerinden 188 Ahıska Türkü, Türk Hava Yollarına ait bir uçakla Zaporijya şehrinden Üzümlü ilçesine yerleştirilmek üzere Erzincan’a geldi. 
Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Ahıska Türkleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanlığın koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilmeye başlanmıştı.

ÜZÜMLÜ VE AHLAT'A TOPLAM BİN 331 AHISKA TÜRKÜ YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Ukrayna'dan 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan ilk kafilenin ardından, bu yıl 3 Mart, 15 Nisan ve 1 Haziran’daki kafilelerle toplam bin 331 Ahıska Türkü Erzincan'ın Üzümlü ve Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilmişti.

Son olarak Ukrayna’nın Harkov şehrinden dün 341 kişilik Ahıska Türkü kafilesi Türkiye’ye gönderilmişti. 

Üzümlü ve Ahlat ilçesindeki TOKİ konutlarına yerleştirilen ailelerin ev eşyaları ve kışlık yakacakları kaymakamlıklar tarafından alınmıştı.