Milli Eğitim Bakanlığı, 30 bin öğretmen ataması birazdan gerçekleştirecek. Binlerce öğretmen adayı heyecanla 2016 Şubat öğretmen atamalarını bekliyor. Öğretmen atama sonuçlarıı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla MEB Şura Salonu'nda yapıldı.


"Siz kendinizi bu yola adayacaksınız" 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 bin öğretmen atamasında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında öğretmenlere seslenerek,"Kuralar çekildiğinde burada annelerine ve babalarına nasıl sarıldıklarını görüyorum. Sizden isteğim öğrencilerinize de böyle sarılmanız. Maaş edindim diye yola çıkıyorsanız yanlış yoldasınız. Siz kendinizi bu yola adayacaksınız."dedi.

"Bugünkü atama kura yöntemi ile yapılmayacak"
Bugün atamasını yapacağımız 30 bin öğretmenimizin hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ülke genelindeki okullarda öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. Bugün yapılacak atama kura yöntemi ile değil, KPSS puan sıralamasına göre yapılacaktır.

Yaklaşık 90 bin atama daha yapıldığı takdirde yüzde yüze oluşacak.  Ben sınıfların 100 kişi olduğu günleri hatırlıyorum. Şimdi 30-36 öğrenciye vardı.Atamalar, başvuran 121 bin kişi içinden yapılacak. Bütçede ik sırayı savunmaya değil eğitime verdik. Fatih projesini 3 yıl içerisinde bitireceğiz.

"Yükseköğretimde de çok önemli gelişmeler kaydettik"
Fatih projesiyle bütün sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitapları ücretsiz oldu. Biz teksir kağıtlarıyla okur, bol bol not alırdık. Ağabeylerimiz teksir kağıtlarını satmazdı. Kırtasiyecilerde istediğin kitabı bulamazdın. Biz dedikki öğrencilerimize bunları yaşatmayacağız. Kararlı adım attık ve 1. hamur kağıttan kitaplar yaptık. Anaokulları nereden nereye geldi? Eğitim öğretim desteğiyle hiçbir evladımızın okuldan mahrum kalmamasını temenni ediyoruz. Yükseköğretimde de çok önemli gelişmeler kaydettik. Türkiye'de üniversite sayısı 76 idi şimdi 193 Kaçak İddaa oldu. Şuan her ilimizde üniversite var.

"Siz kendinizi bu yola adayacaksınız"
Bakanlık, müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı. Eğitimin kalitesini yükseltmek mecburiyetindeyiz. Şimdi öğretmenlerimize de büyük bir görev düşüyor.
Kuralar çekildiğinde burada annelerine ve babalarına nasıl sarıldıklarını görüyorum. Sizden isteğim öğrencilerinize de böyle sarılmanızı ve onları geleceğin banisi olarak görün. Maaş edindim diye yola çıkıyorsanız yanlış yoldasınız. Siz kendinizi bu yola adayacaksınız.

"Elimizdeki en büyük sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimiz"
Kendinizi adamazsanız bu çekilecek bir kahır değildir. Türkiye çok büyük bir vizyonu olan bir ülkedir. Elimizdeki en büyük sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir.  

Ben her fırsatta 3 çocuk diyorum. Ekonominin temelini insan teşkil eder. İnsan varsa emek vardır, sermaye vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. O yüzden insan yaradılmışların en şereflisidir.  Bizim yerli ve milli hassasiyetimiz eğitimde de geçerlidir. Güçlü aileler olursa güçlü milleti kurarız. Kendi değerlerimizi koruyarak, dünyayı yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını ortaya koyabilmeliyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; elektronik ortamda gerçekleştirilen atama sonuçlarına "ikgm.meb.gov.tr"ve  "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilirsiniz.

30 bin öğretmen atandı
2016 Şubat ataması kontenjanları, MEB tarafından "2016 yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik için Başvuru ve Atama" duyurusu ile açıkladı. Bugün Ankara'da 30 bin öğretmen ataması yapılacak. 

Bilişim Teknolojilerin 1208

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2818

Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri 1406

İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2014

İngilizce 3124

Matematik 1052

Okul Öncesi 1830

Rehberlik 1620,

Sınıf öğretmenliği 3292

Türk Dili ve Edebiyatı 1050

Türkçe öğretmenliği 1511