İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanlığınca 19 şehit ailesi ve 3 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı düzenlenen törenle takdim etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

Vali Ayyıldız, burada yaptığı konuşmada İslam'da peygamberlikten sonra insanoğlunun ulaşabileceği en yüce mertebenin şehitlik makamı olduğunu söyledi. Ayyıldız, bölücü terör örgütünün hain tuzaklarına,15 Temmuz gibi ihanet girişimlerine ve çeşitli kargaşa operasyonlarına rağmen milletin devletiyle bütünleşerek yoluna devam ettiğini vurguladı.

Bu coğrafyanın kutsal olduğunu bildiklerini belirten Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye’yi terör örgütleri, terör eylemleri ve teröristlerle terbiye edeceğini sananlar beyhude uğraşıyor. Türk milleti şehitliğin en yüce mertebe olduğuna inanan bir millet, bu yolda da kendisini ispat eden bir millettir. Vatan topraklarına emanet ettiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımız ve birliğimizin mührü, kilididir."

Ayyıldız'ın konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.