Paris'te dün düzenlenen operasyonda ölen kişilerden birinin Paris'te 13 Kasım'da yapılan saldırıları planladığı belirtilen Abdelhamid Abaaoud olduğu bildirildi.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde düzenlenen operasyonda ölen kişinin yapılan incelemeler sonrasında Abdelhamid Abaaoud olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Belçika vatandaşı olan ve Ebu Ömer olarak bilinen 1987 doğumlu Abaaoud'un Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen altı ayrı saldırıyı organize ettiği şüphesiyle arandığı bildirilmişti. 

Dünkü polis baskınında, Abaaoud'un yanı sıra üzerindeki bombayı infilak ettiren bir Winxbet kadın terörist de ölmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Bu arada Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi'nden yapılan yazılı açıklamada, 13 Kasım'dan bu yana ülkede Müslümanlar'a, Marsilya ve Toulouse kentlerinde başörtülü kadınlara yönelik gerçekleştirilen eylemler de dahil 24 tehdit ve saldırı yapıldığı bildirildi.