AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.Çelik, 'Avrupa Ordusu' tartışmalarına ilişkin, "Bu çok büyük bir ayrışmadır. Beş yıl, üç yıl evvel düşünülemeyecek bir şeydir. Açık bir şekilde 'Transatlantik İttifak'ta bir çatlak ortaya çıktığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Güvenliğin Türkiye olmadan sağlanması mümkün değil"

Avrupa'nın güvenliğinde Türkiye'nin önemine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

İster NATO ister Avrupa Ordusu olsun, Balkanların güvenliği, Ortadoğu bölgesi, Kafkas bölgesi birlikte düşünüldüğünde Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye olmadan sağlanması mümkün değil. Türkiye'nin içinde yer almadığı bir güvenlik konseptinin hayata geçmesi mümkün değil."

"Rapor tamamlanmak üzere"

Hakkari üs bölgesindeki patlamaya rapor tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken Çelik, "Milli Savunma Bakanımız bugün ya da yarın açıklanacağını söyledi." dedi.

"Hasta ziyaretinin siyaseti olmaz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu'na ziyaretine ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, şöyle konuştu:

"Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz. İnsani bir ziyaretten böylesine siyasi, ideolojik sonuçlar çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır."

"Fransız bakanın ifadelerini kınıyoruz"

Çelik, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin, şöyle konuştu:

"Bu, üst düzey bir emir vermeden gerçekleştirilemez. Tüm dünyanın aradığı cevap budur; üst düzey emri kim vermiştir?. Fransa Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımız hakkındaki ifadelerini açık ve net bir şekilde kınıyoruz."

Uluslararası Libya Konferansı

Türkiye'nin, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'ndan çekilmesine ilişkin soru üzerine Çelik, şunları kaydetti:

Heyetimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni doğru, güçlü bir şekilde temsil ederek bu muameleyi kabul etmeyeceğini söyleyerek, Cumhurbaşkanımızla da istişare halinde bu konferanstan çekilmiştir."

"Cumhur İttifakı ayaktadır"

Çelik, Mahalli İdareler Seçimine ilişkin, "Cumhur İttifakı ayaktadır, Cumhur İttifakı yoluna devam etmektedir. Diğer partilerin çeşitli konulardaki arayışlarını da izliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'nin yazılım güncellemesine ihtiyacı var"

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın disiplin kuruluna sevkini değerlendiren Çelik, "Ezanımıza karşı bu saygısızlığı yapan kişinin disiplin kuruluna sevk edilmesi iyidir ama CHP'nin bunun ötesinde daha geniş bir yazılım güncellemesine ihtiyacı var." dedi.