Terör örgütü PKK yandaşları,  Almanya'nın Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde, Türklere ait iş yerleri, dernek binaları ve camileri hedef aldı. 

Terör örgütü PKK yandaşları, Hamburg'da Türk Kültür Merkezi, Türkçe yayımlanan yerel bir gazete, FC Türkiye spor kulübü ve Quickborn kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ali Paşa Camisi'ne boyalı ve molotofkokteylli saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar nedeniyle bu binalarda hasar oluştu.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTILAR 

Terör örgütü yandaşları, FC Türkiye spor kulübüne molotofkokteyli atarken çektikleri görüntüleri internette paylaşarak, saldırıyı üstlendi.

Kulüp yetkilileri, yaptıkları açıklamada, saldırı sırasında içeride uyuyan bir işçinin, yangın kendiliğinden sönmeseydi zehirlenerek ölüm tehlikesi bulunduğunu ifade etti.

FC Türkiye spor kulübünün yetkililerinden Doğan İnam, olayın detaylı araştırılmasını istedi.

Polisin olayı ciddiyetle araştırması durumunda saldırı videolarını yayınlayanların IP adreslerini tespit edip zanlıları bulabileceğini vurgulayan İnam, "Her ne kadar cahilce davransalar da bu kişilerin cinayete teşebbüsten yargılanmaları gerekir." dedi.

CAMİYE BOYALI SALDIRI

Saldırganlar, Hamburg'a 30 kilometre uzaklığındaki Quickborn beldesindeki DİTİB Ali Paşa Camisi'ne boyalı saldırı gerçekleştirdi.

Hamburg'un Eimsbüttel semtinde Almanya Türk Federasyona bağlı Türk Kültür Merkezi binasının duvarlarına kırmızı boya atıp camları kıran saldırganlar, duvarlara terör örgütünün tehdit mesajlarını içeren yazılar yazdı.

Saldırının izlerini sabah görünce polise bildirdiklerini anlatan Türk Kültür Merkezi Başkanı Şeref Ünüvar, olaya karıştığı tahmin edilen bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin ise saldırıları kınadı.

'TOPLUMSAL HUZURU TEHDİT EDEN SALDIRILARA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Bu saldırıların, teröristlerin hastalıklı ruh halini gösterdiğine dikkati çeken Çetin, şunları kaydetti:

"Saldırganların bir an önce tespit edilip yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde muhtemel saldırıların önüne geçilebilir. Federasyon mensuplarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soğukkanlı ve sağduyulu duruşunu bozmayacak, tahriklere gelmeyecektir. Olay yargıya intikal etmiştir. Teröre ve toplumsal huzuru tehdit eden her türlü saldırıya karşı mücadelemizi demokratik ölçülerle sürdüreceğiz."