MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Fırat'ın doğusu fitnenin boynudur, bu boyun vurulmalıdır; bedeninden koparılmalıdır." dedi. ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değerlendiren MHP lideri, "Trump'ın Suriye'den çekilme iradesine kuşkuyla baktık. Sabah başka akşam başka konuşan bir şahsın ne dediğinden çok ne yaptığına bakmak gerekir." ifadelerini kullandı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 'Türkiye Suriye'de Kürtleri hedef alıyor' açıklamasına da tepki gösteren Bahçeli, "PKK/YPG'yi Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek alçak bir saptırmadır. PKK/YPG başka Kürtler başkadır. Bunları birbirine karıştıran ABD sap yiyip saman üretmektedir... Konu Kürt kökenli kardeşlerimiz ise, onları Washington, Brüksel, Paris, Londra değil tarih şahittir ki Ankara sevecek ve Türk milleti ölüm pahasına kucaklayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"HEPSİ ZIRVA VE HAYAL ÜRÜNÜDÜR"

Yeni hükümet sistemine geçişle birlikte Türkiye'nin otoriterliğe kaydığı söylenmektedir. Bu iddiaların hepsi zırva ve hayal ürünüdür... İhanetin, suçun, cinayetin özgürlüğü olmaz. Darbeye teşebbüsün özgürlüğü hiç olmaz... Güvenlik duvarı yıkılıp vatanımız harap olduğunda ne özgürlüğünden bahsedeceğiz. 

Özgürlük insan hakkıdır, buna itiraz yoktur. Milli haklara, maneviyata saldırmak da bir nevi eşkiyalıktır ve yeri ceza hukukundadır... 10 yıldır çektik, özgürlük tıpkı demokrasi gibi birilerinin tekeline girerek derin manasından koptu... Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin, durum ve konum hatırlatması yapanların kuyumuzu kazmalarıan asla izin vermeyeceğiz. 

"RUH SAĞLIĞI YASASINA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Vatandaşlarımızın maddi vce manevi zorluklarının yanında ruhsal olarak sorun yaşadıklarını görüyoruz. Ağırlaşan problemlerin farkındayız. Haklar sınırların ve yetkilerin açık ve net şekilde belirlendiği bir toplumsal sözleşemye yani ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de bu alanda bir boşluk hakimdir. Ruh sağlığı yasasının bu yıl içerisinde TBMM'den çıkarılmasını temenni ediyorum. Bu konuda bir kanun teklifi hazırlayan genel başkan yarıdmcımızı tebrik ediyorum. 

"DAVAMIZ MİLLİ GÜVENLİĞİ MÜDAFAA DAVASIDIR"

"Türk milleti haksızlığa gelemez... Türkiye, bekasını temin etmek amacıyla Fırat'ın doğusu ve batısı demeden ileriye atılmaktadır." diyen Bahçeli, "Güney sınırlarımız boyunca ihanet üretimi yapanlar, karşılarında çevik bir irade bulacaklardır... Duruşmuz meşrudur, uluslararsı hukuka uygundur. Davamız, milli güvenliğimiz müdafaa davasıdır." ifadelerini kullandı.

"FIRAT'IN DOĞUSU FİTNENİN BOYNUDUR"

Fırat'ın doğusundaki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik yapılacak operasyon hakkında konuşan Bahçeli, "Fırat'ın doğusu fitnenin boynudur, bu boyun vurulmalıdır; bedeninden koparılmalıdır." dedi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme açıklaması hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Trump, Suriye'den askerlerini çekeceğini duyurmuştu. Takvim duyurulmuş, en geç 100 gün içerisinde çekilmenin tamamlanacağı ifade edilmişti... Trump'ın Suriye'den çekilme iradesine kuşkuyla baktık. Sabah başka akşam başka konuşan bir şahsın ne dediğinden çok ne yaptığına bakmak gerekir... Çekilmeyle ilgili çelişkili açıklamaların yanında, 'Kürtlerin Türkler tarafından katledilmemesi' vurgusuyla skandal açıklamalar yapılmıştır." ifadelerini kullandı.