Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bozdağ, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Bu, NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Kabul edilemez bir durumdur, açık bir had bilmezliktir." dedi.

"Bu işin üzeri örtülmemesi gerekir"

"Bu işin üzerinin örtülmemesi, örttürülmemesi gerektiğini de çok net şekilde ifade ediyoruz." diye konuşan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sadece iki kişiyle alakalı işlem yapılması, görevlerine son verilmesi, bu olayın tamamen enine boyuna araştırıldığı ve her yönünün aydınlatıldığı anlamına gelmez."

"Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacak"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkacaktır. Hem tedbir kararnamesi hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere iki ayrı KHK'yı önümüzdeki günlerde yayımlayacağız." dedi.

"Bu dava Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır"

Rıza Sarraf davasına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Bu dava çok net olarak söylüyoruz, siyasidir, hukuki dayanaktan yoksundur, Türkiye'ye karşı bir kumpas davasıdır. Yargılama yapanlar, davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde baskı uygulamaktadırlar."

"Türkiye'nin duruşu nettir"

Suriye'de siyasi çözüme ilişkin görüşmeler ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Kimsenin bizden terör örgütünün masada olmasına rıza göstermemizi beklemeye hakkı yoktur. Türkiye'nin bu konudaki duruşu nettir." diye konuştu.

"Taşeronla ilgili yasa"

Taşeron işçilerle ilgili mecliste yasa tasarısı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bozdağ, "İnşallah aralık ayı sonu, ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa TBMM'ye gelecek ve yasalaştırılacaktır." dedi.