Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayı olarak neredeyse 5 yıldır süren savaşta mağdur olan tüm kesimlere, Türk halkının merhamet elini uzattıklarını belirtti.

Şu an saldırıların hedefi halinde olan Türkmenlerin de yalnız bırakılmasının söz konusu olmayacağını bildiren Akar, "5 yıldır her gün gönderdiğimiz yardımların ötesinde haftaya çok büyük bir yardım seferberliğini başlatacağız" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı'nın başta Türkmenler için olmak üzere sınırdan 5 yıl içinde geçirdiği insani yardım malzemelerinin toplam tutarının 1 milyar lirayı aştığını aktaran Akar, bugün bölgedeki Türkmenlerin çok zor durumda olduklarını bildirdi.

Akar, yardımda bulunmak isteyen kişi ve kurumların, Kızılay'ın internet sitesi üzerinden ve tüm bankalardaki bağış hesaplarından yardım edebileceklerine dikkat çekerek,  2868'e "Suriye" yazılarak kısa mesaj atılması halinde, bu bağışların da Türkmenler için kullanılacağını kaydetti.

cratosslot border-box; margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Hassa'da yardım kampanyası

Hassa ilçesinde belediye öncülüğünde, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin desteğiyle Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, belediye hoparlöründen duyurdukları kampanyaya ilçe sakinlerinin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Aktepe, Hassa, Akbez ve Ardıçlı mahallelerinde kışlık giysi başta olmak üzere kuru gıda ve ayakkabı desteğinde bulunulduğunu anlattı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan Yardımcısı Fatih Özer de ilçede esnaf ve vatandaşlardan toplanan yardımların Türkmenlere götürüleceğini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Burhan Yavuz da yardımları kendilerinin teslim edeceğini söyledi.