Bedelli askerlik bekleyenler için kritik açıklama...

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün soru üzerine "Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor" diye yanıt verdi. Avustralya’da temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibinden Suriye stratejisinin değiştirilmesini istediği yönündeki iddiaların hatırlatması üzerine şunları ifade etti:

“Yarın Obama’yla görüştüğümde bu konuları da ele alırız. haber doğru bir yaklaşımı yansıtıyor. Suriye’deki problem sadece askeri, sadece terör, sadece siyasal bir problem değildir. Rejimin kendi halkını katletmesiyle insani bir trajediye dönüşmüştür. Kobani’ye noktasal, havadan müdahale yeterli olmaz. IŞİD gider başka bir örgüt gelir. Önemli olan yeni bir siyasi yapının olmasıdır. Suriye ve Irak’taki temel problem belli bir toplumsal kesimin sistem dışına itilmesidir. Bütün bu sorunun nedeni Esad rejiminin baskıcı tutumudur.”

GENÇLERİN BEDELLİ BEKLENTİSİ

Bedelli askerlik çıkacak söylentileri yaklaşık 600 bin gencin umudu oldu. Yapılan anket ise Marsbahis beklentiyi ortaya koydu: Yasal düzenlemeyi bekleyenlerin ortalama yaşı 27. Ödeyebilecekleri en fazla bedel ise 17 bin lira.
81 İLDEN YOĞUN KATILIM

Bedelli Askerlik Platformu'nun 18-19 Ağustos tarihlerinde www.bedelliaskerlik.biz sitesinde online olarak düzenlediği "Bedellide yaş ve bedel anketi"ne, Türkiye'nin 81 ilinden 6 bin 354 kişi katıldı. Katılımcıların 6 bin 304'ünün bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanmak istediği belirlendi.

'EN FAZLA 15 BİN LİRA ÖDERİZ'

Bedelli bekleyenlerin ortalama yaşının ise 27 olduğu, bu kişilerin ödeyebilecekleri ortalama bedelin ise 17 bin lira olduğu tespit edildi. Araştırmayla yasal düzenleme bekleyenlerin yaş dağılımı da belirlendi. Buna göre, 25 yaş ve üstü için yapılacak yasal düzenlemeden bedelli askerlik için bekleyenlerin yüzde 93.8'inin, 26 yaş ve üzeri için yüzde 72.1'inin, 27 yaş ve üzeri için yüzde 61.9'unun, 28 yaş ve üzeri için yüzde 48.4'ünün, 29 yaş ve üzeri için yüzde 34'ünün, 30 yaş ve üstü için de yüzde 22.5'inin yararlanabileceği kaydedildi. Ankete katılanların yüzde 49.1'i, yeni bedelli askerlik düzenlemesi için verebileceği en fazla bedelin 15 bin lira olduğunu belirtti.