Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Sorumluluğumuz tüm Türkiye'yi, tüm bölgeyi, tüm dünyayı içine alacak şekilde genişlerken, İstanbul en büyük enerji ve moral kaynağımız olmaya devam ediyor. Unutmayınız, İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz. İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye'de paslanırız. Buna karşılık İstanbul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstünde olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul'u sağlam tutarsak Allah'ın izniyle Türkiye'de de dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyoruz. Bunun için, 81 vilayetimizdeki teşkilatlarımızın tamamı elbette önemlidir ama İstanbul bir başka önemlidir. Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin 20'sinden daha büyük durumda bulunan, tarihi ve coğrafi konumuyla benzersiz bir şehir olan İstanbul sadece Türkiye değil, bölgemiz ve dünya için de önemlidir." 

"İdeal siyasetçi oturduğu koltuğa güç katandır"

"Soruyorum sizlere, bize kibir yakışır mı, bize gurur yakışır mı? Gurur Allah'a yakışır, bize değil. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz. Bize ne oluyor ki koltuklardan güç almanın gayeti içerisine giriyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değildir oraya güç katandır, bunu böyle bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz kendimizi yenilediğimiz ölçüde ülkemizin siyasetini, ekonomisini, dış politikasını, güvenliğini, yatırımlarını daha da ileriye taşıyabiliriz. Bayrak yarışı olan hizmet nöbetini İstanbul'da da yeni arkadaşlarımızla güçlendirerek sürdürmekte kararlıyız."

"Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim"