Dünya e-Basın Konseyi (DEBK) Genel Başkanı Hasan Taşkın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüdolayısıyla yayımladığı mesajında, günümüz teknolojisinde internet ve sosyal medya haberciliğinin önemine dikkati çekti.

“Habercilik, bilgi ve birikim ister, araştırarak ulaştığı doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmayı gerektirir” ifadelerini kullanan Taşkın, “Dünya e-Basın Konseyi internet ve sosyal medya haberciliği alanında uluslararası standartlarda etik ilkeler oluşturarak, bilinçli sosyal medya özgürlüğünün sağlanması adına çalışmalar yürütmektedir. DEBK, bu ilkeli mücadelesini her platformda da sürdürmeye devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Habercilerin, bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşıladığı toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi gibi önemli bir görevi özveriyle yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Hasan Taşkın, şunları kaydetti:

“Milletin kahramanlık destanının yazılmasında önemli rol üstlenen, dünyada son derece zor şartlar içerisinde görevini ifa eden çalışan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”