ÖZEL HABER-Sanal kumbarada toplanan 30 bin lira eğitim, sağlık ve insani yardım çalışmalarında harcandı. 1 Tek Lira Derneği Başkanı Samed Ayrancı, projeye 2014’te  başlattığını belirterek iyilik hareketi projesini başlattıklarını söyledi.

Dev bir kumbara kuruldu

Üsküdar’da kurdukları dev bir kumbara sayesinde topladıkları yardımlar ile Suriye’ye 3 tır gıda yardımı yapıldığını belirtti. İnsanlar için küçük iyilik için büyük bir adım olduğunu söyleyen Samed Ayrancı “Keşke bu kumbara Üsküdar Meydanı’nda sürekli kalsa, bir yaraya merhem olsa, düşüncesiyle, bunu şeffaf bir kumbara haline getirip Edirne’den Hakkari’ye kadar herkesin ulaşabileceği bir hale dönüştürmeye karar verdik.” diye konuştu.

7 kişiden 2 bin 400 kişiye

7 kişilik dernekten 2 bin 400 gönüllüye ulaştıklarını söyleyen Samed Ayrancı “10 binlerce, 100 binlerce, hatta milyonlarca kişi ayda bir lira göndersin, ortaya çıkan rakamla da hep birlikte iyilik yapalım istiyoruz. 2014’ten bu her ay bir liralık yardımlarla 30 bin liralık para toplandı. Bu parayla eğitim, sağlık ve insani yardım çalışmalarına destek olduk. 130 farklı derneğin 270 kampanyasına bağış yaptık. Afrika’da 5 farklı su kuyusu açtık. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplanan parayı şehit ailelerine gönderdik. Soma’ya, Arakan’a destek olduk. Okullar açıldığında kırtasiye, burs kampanyalarına katılıyoruz. İhtiyaç neredeyse oraya destek olmaya çalışıyoruz. Bu bazen yetim giydirme, bazen Afrika’da su kuyusu açma, bazen de bir çocuğun kırtasiye masrafları olabiliyor.” dedi.



Yeşilay’da 1 Tl’lik bağış kampanyası başlattı

Sokaklarda oldukça sık rastlanan uyuşturucu bağımlıları toplumu derin bir üzüntüye iterken, bu alanda mücadele eden Yeşilay, “Bi’liran var mı” isimli bir bağış kampanyası başlattı. Sokaklarda madde bağımlılarına verilen her lirayla farkında olmadan, onların madde alımının kolaylaştırıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bu şekilde amacına ulaşmayan paraların, kampanya sayesinde daha değerli bir amaç uğruna kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi.