2015-2016 eğitim-öğretim döneminde çocuklara; kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak, çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce hazırlanan kitaplar okullarda öğrencilere dağıtılmaya başlandı.
“Su Hayattır”, “Ormanlarımız” , “Doğa Harikaları” , “Küresel Isınma”, “ Çevre Kirliliği” ve “Enerji Tasarrufu ve Bilinçli Tüketim” adlı kitaplar genç bir çocuk yazar Can Gürses tarafından kaleme alındı, Uzay Sarı ise kitapları resimledi.
İlkokul Milanobet ve ortaokul öğrencilerinin düzeylerine göre 3’er adet hazırlanan kitaplar, Ataşehir Belediyesi tarafından toplam 72 ilkokul ve ortaokuldaki öğrencilere dağıtılacak.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi çevre kitaplarıyla ilgili şunları söyledi.
 “İklim değişikliğine karşı önlem almak, ekolojik dengenin bozulmaması için çalışmak, çevre sorunlarını faaliyetimizin merkezine koymak, bizim çocuklarımıza karşı borcumuz.
Bu borcu ödemek için attığımız adımlardan biri de bir Çevre Kitaplığı oluşturmak oldu. Çevre kitaplığının ilk 6 kitabını sizlere sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.
Bundan sonra da çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için biz tüm gücümüzle çalışacağız. Sizlerin de talep ve önerileri ile bizlere destek olmasını bekliyoruz.”