Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde düzenlenen "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması"nda konuştu. Suriye'de DEAŞ ile bahanesiyle mücadele bahanesiyle YPG/PKK'ya destek veren ABD'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar." dedi. Erdoğan, kenevir üretimine ilişkin ise, "Bize bir zamanlar afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyordu. Şimdi diyorum ki, gelin biz yeniden bir kenevir ekim sürecini başlatalım. Çünkü, Kenevir ekimini çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının olacağını göreceğiz." ifadesini kullandı. "Tank-Palet Fabrikasının satılması" yalanını uyduran ana muhalefet partisini de eleştiren Erdoğan, fabrikanın satışının söz konusu olmadığını belirterek, "Tank, Palet Fabrikasının satılması yalanına inananlara üzülüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"HEPSİNE İNAT YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR"

"BMC Üretim ve Teknoloji Üssü'nün 1. kısmının temel atma adımını icra edeceğiz. Ne dediler, 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.' Hepsine inat yatırımlarda da üretimler de devam ediyor. İsteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir. 

"TÜRKİYE KATAR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEKTİR"

15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar iş birliği güçlenmeye devam edecektir.

"ENSARIN, MUHACİRİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRİZ"

Bu topraklar tarih boyunca zulme ve baskıya uğrayanların yegane sığınağı olmuştur.

Mensubu olmakla iftihar ettiğimiz bu millet, paylaşmanını bereketine dayanışmanın önemine inanan, iman eden bir ülkedir. Bu millet biliyor ki, benim sevgili peygamberim bir muhacirdi. Medine ona ensardı. Onun için ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu iyi biliriz.

"ÜLKEMİZ GÜVENLİK VE İSTİKRARIN TEMİNATI OLMUŞTUR"

Ülkemiz ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan güçlü olduğu dönemlerde Açe'den Habeşistan'a Kafkaslar'a kadar güvenlik ve istikrarın teminatı olmuştur. 

"DIŞA BAĞIMLILIĞIN ACISINI ÇEKMİŞ BİR MİLLETİZ"

İçinde yaşadığımız çalkantılı süreçte kimi toplumlar para gücüyle emniyet alabileceklerine inanabilir. Ama bizim sorumluluklarımız itibariyle böyle bir hakkımız ihtimalimiz yoktur. Savunma Sanayii alanında caydırıcılığımız yüksek olmak durumundadır. Silah, mühimmat ve askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığın acısını çekmiş bir milletiz. Bunu enson Kıbrıs'ta yaşadık. Ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Ortaklarımız telsizleri susturdu. Artık kendi telsizimizi kendimiz üretiyoruz, onlara ihtiyacımız yok. Şimdi de Suriye'de aynı oyunlar oynanıyor. Şimdi oyunları oynayanlar bilmelidir ki, kullandıkları enstrümanlar insanları kastedityorum, yanlış enstrümandır. Bu enstrümanlar onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar.

"DIŞA BAĞIMLILIK ORANI YÜZDE 35'LERE DÜŞÜRDÜK"

Tarih ibret almayanlar için tekerrür eder. İbret alanlar için değil. Türkiye savunma sanayi başta olmak üzere tüm alanlarda tüm dostlarının ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelmek mecburriyetindedir. Yüzde 80'lerde olan dışa bağımlılık oranını yüzde 35'lere düşürdük.

"TANK, PALET FABRİKASININ SATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ülkemizin savunma sanayini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmış utanmadan bizim politikamızı eleştiriyorlar. Bu provokasyonun başını da Türkiye'deki adı ana muhalefet ama ana muhalefet haricinde her şey var CHP çekiyor. Tank, Palet Fabrikasının satılması yalanına inananlara üzülüyorum. Tank, Palet Fabrikasının satılması diye bir şey yok. 

"ALDIĞIMIZ KARARIN GAYESİ FABRİKANIN ÜRETİMİNİ ARTIRMAK"

Ben şahsen tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerim başta olmak üzere hiç kimsenin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum. Öncelikle fabrikamızın satılması yalanını uydurarak, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir. Bundan sonra da etmez. Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır. Aldığımız kararın gayesi fabrikanın üretkenliğini ve gücünü artırmaktır.