Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibi tarafından kullanılan Milli Piyade Tüfeği (MPT) ailesi ürünleri çeşitleniyor.

Erdoğan'ın yerli üretim silah kullanımı konusunda yaptığı açıklamanın ardından, koruma ekibi, yakın zamanda Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafından üretilen MPT-76 tüfeklerini kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı ekibinin envanterine bugün de MPT-55 Tüfeği, koruma ve operasyon silahı olarak eklendi.

MKE, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin talepleri doğrultusunda, özellikle komando birliklerinde kullanılmak amacıyla yeni nesil 5,56 x 45 mm kalibre özgün piyade tüfeğinin tasarım çalışmalarına Temmuz 2015’te başladı.

MPT-55, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına binaen özgün, muharebe ortamında, gece ve gündüz, her türlü arazi ve hava şartlarında kullanılan, "gaz piston hareketli, döner başlı kilitlemeli sistem" ile çalışan bir tüfek olarak geliştirildi.

MKE’nin öz kaynaklarıyla Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanan ve üretilen, tüm sınai ve fikri mülkiyeti kuruma ait olan tüfek, özellikle meskun mahal çatışmalarında, komando birliklerinde kullanılabilecek etkili bir yeni nesil piyade tüfeği olarak şekillendirildi.