ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Kısa süre öncesine kadar DAEŞ, Suriye’nin Türkiye ile yaklaşık 870 kilometrelik sınırının yarısından fazlasını kontrol ediyordu. Bugünse elinde sadece yüzde 15'i kaldı ve müttefiklerimizle geriye kalanını da zorla açıp güvenliği sağlamak için bir planımız var" dedi. 

Kerry, ABD Barış Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşan ılımlı muhalif gruplara ikmal ve mühimmat desteğini artırdık. Başkan Barack Obama da ABD Özel Kuvvetler'den küçük bir ekibin DAEŞ'e karşı mücadelede muhaliflere danışmanlık yapmak üzere bölgeye konuşlandırılmasına onay verdi" ifadelerini kullandı. 

Kralbet font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Avrupalı müttefikleri daha fazlasını yapmaları için teşvik ettiklerini belirten Kerry, şöyle devam etti:

"İncirlik Hava Üssü’ndeki operasyonel tempomuzu artırıyoruz, daha sık ve etkili uçuşlar yapıyoruz. Kürt ortaklarımızla cesur bir operasyon düzenleyerek DAEŞ'in birer birer öldüreceği 79 esiri kurtardık. Amaçlarımızı paylaşan ve sadece askeri değil, aynı zamanda DAEŞ'in mali kaynaklarını, yabancı asker çekme olanağını ve tüm medya olanaklarını kullanarak bölücülük ve nefret mesajları yaymasına karşı eylemde bulunan koalisyona desteğini sürdüren Arap dostlarımızla da sürekli temas halindeyiz." 

Ürdün ve Lübnan'ın güvenlik kapasitesini geliştirmek için ek yardımda bulunduklarını anlatan Kerry, "Tüm bu çabalarımız karşılığını veriyor. Kısa süre öncesine kadar DAEŞ, Suriye’nin Türkiye ile yaklaşık 870 kilometrelik sınırının yarısından fazlasını kontrol ediyordu. Bugünse elinde sadece yüzde 15'i kaldı ve müttefiklerimizle geriye kalanını da zorla açıp güvenliği sağlamak için bir planımız var ve bunu yapacağız" diye konuştu.