CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. 

"Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları söyledi:

"Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise açıklamasında şunları söyledi: 

"Bu müdahale sonucunda ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi. Şu anda cerrahi bir operasyona ihtiyaç yok. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman vardır. Ama şu anda ciddi bir problem görünüyor."

KILIÇDAROĞLU ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun saat 11.00'de Baykal'ı ziyaret etmek üzere Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne gideceği öğrenildi. 

CHP'Lİ BİNGÖL'DEN AÇIKLAMA

Baykal'ın durumuna ilişkin açıklama hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li Tekin Bingöl'den geldi.

Bingöl şunları söyledi:

"Bugün sabahın erken saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleriyle önce bir özel hastaneye kaldırılıyor. Sonra ileri tetkik yapılmak üzerine İbni Sina Hastanesi'de sevki gerçekleştiriliyor. Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu. Yapılan anjio ile pıhtının yol açtığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi işlem bitmek üzere. Oradan yoğun bakımda tedavisi devam edecek. Bir damarda var tıkanıklık, tümüyle kapanması söz konusu değil. O da giderildi."

Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydedildi. 

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK"

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten de bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi. 

"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, şunları söyledi:

"Doktorları biraz sonra bir açıklama yapacaklar ama beyinde bir pıhtı atılmış, o temizlenmiş. 'Herhangi bir sıkıntı yok' diye doktorlardan bizzat duydum. Sağlığının yerinde olduğunu söylediler." 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Baykal'ın durumuyla ilgili bilgi aldı. Konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla arayan Erdoğan'ın Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.