Türkiye'nin 95 yıllık eskrim tarihinde, yıldız kadınlar kılıç kategorisinde, ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanan Deniz Selin Ünlüdağ'ın başarı hikayesi, önce kendisinin, sonra da ailesinin İzmir'den Ankara'ya göç etmesiyle başladı.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda altın madalya alarak Türk eskrim tarihine geçen 17 yaşındaki Deniz Selin, hedefi ve hayali olan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını elde etmek için 3 sene önce Ankara'ya gelirken, annesi Yasemin Ünlüdağ ve babası Tanju Ünlüdağ çifti de kızlarının yanında olmak için bir yıl önce başkente taşındı.

Ünlüdağ çifti, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (THOM) kalarak haftanın 5 günü yaptığı antrenmanlarla hayallerine ulaşmaya çalışan kızları Deniz Selin ile birlikte yaşamaya başladı.

Ankara'daki evlerinde AA haber ekibini ağırlayan Ünlüdağ ailesi, "Deniz'in arkasından gittikleri, denizi olmayan Ankara'da" çocuklarına, hayallerinden ilkini gerçekleştirmesinde destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

THOM Projesi'ne alınmasının ardından geldiği Ankara'da ilk kez ailesinden uzun süre ayrı kalan Deniz Selin, "14 yaşında tanımadığınız, bilmediğiniz bir şehre geliyorsunuz. Başta hasret, özlem oldu. Ancak ailem her zaman bana destek verdi." dedi.

Çocukken paten kaymak istediğinde kendisine düşmeyi öğreten babası için, "İlk antrenörüm. Bana önce düşmeyi öğretti. Sporda düşmeyi bilmeden kalkamazsınız." ifadelerini kullanan milli sporcu, annesi için de "Mental olarak çok destek çıkıyor. Her zaman yanımda. Benim peşimden koşuşturuyorlar." değerlendirmesini yaptı.

"Büyüklerde de derece alırım"

Avrupa şampiyonluğunun tesadüf olmadığını, çalışma ve emeğinin karşılığını alarak kendisini kanıtladığını vurgulayan Deniz Selin, "Hissediyorum, çıksam büyüklerde de derece alırım." dedi.

Büyükler kategorisinde rakiplerine baktığında fiziksel olarak kendisinde güç eksikliği görmediğini anlatan Deniz Selin, "Belki tecrübe olarak benden daha iyidirler, zaten büyükler. Ben bu konuyu da aşacağımdan eminim. Bundan sonra hedefim, gençler ve büyükler de derece yapmak." diye konuştu.

Psikolog olarak sporcu psikolojisi alanında da uzmanlaşmak isteyen Deniz Selin, yaşadığı sakatlığın ardından ulaştığı Avrupa şampiyonluğu için çok emek verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"O salona şampiyon olacağım diye girdim ve günün sonunda Avrupa şampiyonu oldum. 15'inci sayıyı aldığımda inanamadım. Gerçekten inanılmaz bir duygu, o anki gurur, mutluluk, heyecan... Şampiyonluk, bütün emeğinizin, başınıza gelen talihsiz durumların, hepsinin hediyesi olarak geldi."