Fenerbahçe ile yarın oynanacak maçın hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da bütün planlar galibiyet üzerine yapılıyor.  Tüm seçenekleri değerlendiren Riekerink, orta saha kurgusunda sürpriz bir hamle yapıp Selçuk İnan'ı yedek takımda oynattı.

SELÇUK YERİNE TOLGA VE DE JONG PLANI

Sarı-Kırmızılı ekipte teknik direktör Jan Olde Riekerink, ezeli rakibe karşı sahaya süreceği ilk 11’i sürekli değiştiriyor. Hollandalı çalıştırıcı hafta başından beri üzerinde durduğu 3’lü orta saha kurgusundan dünkü idmanda vazgeçti. Selçuk’u yedek soyunduran Riekerink, Tolga ve De Jong’lu orta saha planını denedi.

PODOLSKİ Mİ EREN Mİ

Orta sahadaki değişimin ardından santrfor konusunda da belirsizlik sürüyor. Podolski’nin dünkü idmana katılmaması soru işareti yarattı. Çünkü Riekerink, Eren Derdiyok’u kulübeye çekip, Poldi’yi sahaya sürmeyi planlıyordu. Yine de Alman futbolcunun derbiye yetişmesinde bir sorun olmayacağı belirtiliyor. Hocanın ise maç saatine kadar kararını değiştirme ihtimalinin bulunduğu, hatta ikisini bir arada sahaya sürebileceği ifade ediliyor.

SERDAR İLK 11'DE

Ligde oynanan önceki maçlarda yapılan savunma hatalarının derbide tekrarlanmasının da önüne geçmek için bir dizi çalışma yürüten Riekerink’in, stoperde Serdar Aziz’in adını 11’e banko yazdığı öğrenildi. 53 yaşındaki çalıştırıcı, partner konusunda ise Hakan Balta ve Semih arasında gidip geliyor. Riekerink, Semih’in enerjisiyle Hakan’ın tecrübesi arasında bir seçim yapacak.