Diyarbakır Lice'de terör örgütü PKK'yla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu.

AĞIR YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lice'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Teröristlerce sıcak temas sağlanması üzerine çıkan çatışmada bir asker ağır yaralandı.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılan asker, buradaki müdahaleye rağmen şehit düştü.

Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında ise bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan bir kişi ile bir bölücü terör örgütü iş birlikçisi de yakalandı.

3 TON ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Lice'deki operasyonlarda ayrıca bir adet el yapımı patlayıcı ile bombalı araç eylemlerinde kullanılacak iki araç ile muhtelif silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler şöyle:

"6 kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 5 adet el bombası, bir adet Smith Wesson marka tabanca, bir adet Smith Wesson marka tabancaya ait şarjör, bir adet kuru sıkı tabanca, 14 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, beş adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir adet el bombası fünyesi, 38 adet mühimmat kutusu içerinde yaklaşık 20 bin 900 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 65 adet roketatar sevk fişeği, üç adet sabit telsiz, bir adet el telsizi, 11 adet küçük piknik tüpü, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, bir miktar sağlık malzemesi, üzerinde kan lekeleri bulunan bir sedye, beş leşker kıyafeti, bir çift ayakkabı, bir adet puşi, parçalanmış vaziyette GPS cihazı, bir miktar kenevir tohumu, 4 adet örgütsel doküman, 3 bin 632 kilogram toz esrar, 3 kilogram kubar esrar."