Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, örgütün yöneticisi olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Ekrem Dumanlı'nın avukatı ve aynı zamanda akrabası olan şüpheli Gazi Tanır'a ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Gazi Tanır hakkında iddianame düzenlendi.
İddianamede, şüpheli Tanır'ın, örgütün üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Ekrem Dumanlı'nın avukatlığını yaptığı belirtildi.
Dumanlı'nın, 2014 yılında düzenlenen Tahşiyecilere kumpas soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı anımsatılan iddianamede, şüpheli Tanır'ın bu dosya kapsamında Dumanlı'nın avukatlığını üstlendiğini ve kamuoyuna Dumanlı ile ilgili açıklamalar yaptığı kaydedilerek, bu konudaki basında çıkan paylaşımlara yer verildi.
Şüpheli hakkında yapılan araştırmada STV grubu yayınların TV platformu Digitürk'ten çıkarılmasının ardından, 9 Ekim 2015 tarihinde üyeliğini iptal ettirdiği belirtilen iddianamede, şüphelinin ve eşinin Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve kurtarma operasyonu olarak tanımlanan zamanda Tanır'ın hesabında artış olmadığı ancak eşinin hesabında 20 bin ile 35 bin TL civarında hesap hareketlerinin bulunduğu anlatıldı.
Şüpheli Tanır'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, Tanır'ın hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, ''Dumanlı teyzemin çocuğudur. Avukatlığını yapmam gayet doğandır'' dediği belirtildi.
Şüphelinin örgüte mensup olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen diğer avukatlarla birlikte örgüt yanlısı söylemlerde bulunduğu öne sürülen iddianamede, örgüt üyesi olduklarından yine haklarında soruşturma yürütülen şahıslarla irtibatlı olduğu anlatıldı.
Mahkemece kabul edilen iddianamede, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen şüpheli Tanır, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.