Doğu Cava Emniyeti Sözcüsü Frans Barung Mangera, Sikatan Caddesi'nde polis merkezini hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

Aynı aileden aralarında bir çocuğun da olduğu 5 kişinin 2 motosikletle polis merkezi girişinde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Mangera, 4 saldırganın olay yerinde öldüğünü, 8 yaşındaki kız çocuğunun ise yaralandığını ifade etti.

Saldırıda 4 polis ve 6 sivilin yaralandığını belirten Mangera, yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü kaydetti.

Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ederken, dün kentteki kiliselere düzenlenen saldırılarda benzer şekilde motosikletli aile mensuplarının bulunması dikkati çekti.

Bombanın kazayla patlaması sonucu 3 kişi öldü

Dün Surabaya'da 3 kiliseye düzenlenen ve 13 kişinin öldüğü, 41 kişi yaralandığı bombalı saldırıların ardından Sidoarjo'da da el yapımı bir bombanın kazayla patlaması sonucu 3 kişi yaşamını yitirmişti. 

Bombanın, saldırı hazırlığında olan 3 çocuklu bir ailenin evinde patladığı, patlamada anne, baba ve bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtilmişti. Yaralı olarak kurtulan 2 çocuğun tedavi için hastaneye kaldırıldığı ifade edilmişti. 

Polis, kiliselere düzenlenen saldırı ve Sidoarjo'daki patlama arasında bağlantı olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.


Kiliselere saldırı düzenleyen 4 çocuklu ailenin, daha önce Suriye'de yaşadığı bilgisini paylaşan polis, ailenin, Endonezya'da DEAŞ'la bağlantılı Jamaah Anshorut Daulah (JAD) isimli terör örgütüyle temas içinde olduğunun iddia edildiğini belirtmişti.


Saldırıda çocuklarını da kullanan ailenin 4 çocuğuyla birlikte öldüğü açıklanmıştı.