Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski başbakanlardan Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan'ın kabirlerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yassıada'daki yargılamaların ardından idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın naaşlarının bulunduğu anıt mezarı ziyaret etti.

Topkapı'da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 24. yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılan Erdoğan, daha sonra Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın naaşlarının bulunduğu anıt mezara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de anıt mezarı ziyaret etti.

Mezarda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 24'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, seksenli yıllarda Türkiye'de demokrasinin canlanmasında önemli rol oynadığını vurgulayarak, Özal'ın milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Özal'ın milletin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, Özal'ın Türkiye'nin kalkınmasına katkıları, değerli icraat ve hizmetleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Seksenli yıllarda ülkemizde demokrasinin tekrar canlanmasında da önemli rol oynayan merhum Özal, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a vefatının 24'üncü yıl dönümünde Allah'tan rahmet diliyor; kendisini saygıyla anıyorum."