Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatlarıyla başlatılan  uygulama ile ilçede her okulda bir zabıta memuru görev yapıyor. Uygulama ile okullarda görev yapan zabıta memurları sayesinde okul önleri ve çevresinde uyuşturucu, seyyar satıcılar, trafik ve suç unsuru oluşturabilecek her türlü durum ve kişilere karşı önlem alınıyor. İlçede bulunan 83 okulun tamamında görev yapan zabıta memurları öğrencilerin daha güvenli eğitim görmelerini sağlarken, belediye ile vatandaş arasında daha hızlı ve etkin şekilde iletişim sağlanmasına da katkı sağlıyor. Okullarda eğitim gören öğrenciler görevli memura her türlü ihtiyaç, talep ve şikayetini iletebiliyor. Bu talep ve ihtiyaçlar da belediye tarafından karşılanıyor.



 
“Daha güvenli eğitim için bu çalışmaları yapıyoruz”

 Uygulama hakkında bilgi veren ve seyyarlara müsaade etmeyeceklerini dile getiren Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Özcan Gümüşsoy, “Seyyar bildiğiniz gibi suçtur. Okul önlerinde yapılan satışlar sağlıksız, hijyenik olamayan ortamlarda açık ve ambalajsız ürünler sağlık açısından çocuklar için tehdit oluşturduğu için bunlara kesinlikle müsaade etmiyoruz” diye konuştu. Gümüşsoy, “Okullarımızın önünde trafik, seyyar satıcılar, uyuşturucu, suç unsuru teşkil edecek durumlar ve kişilere karşı öğrenci ve okulun güvenliğini sağlamak adına ilçede bulunan 83 okulda zabıta memurları görev yapıyor. Biz bu uygulamayı başlattık. Daha rahat ve daha huzurlu öğrencilerimizin daha emniyetli bir şekilde eğitim görmesini sağlamak adına bu çalışmaları yapıyoruz. Görev yapan zabıta memurları Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun talimatıyla ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç, talep alıyorlar ve belediyemize bildiriyorlar. Bizde belediye olarak bu ihtiyaçları gideriyoruz” şeklinde konuştu.

“Öğrenciler uygulamadan memnun”

 Esenyurt Belediyesi’nin başlattığı uygulamadan memnun olduklarını dile getiren öğrenciler kendilerini daha güvende hissettikleri söyledi. Okulda öğrenim gören lise öğrencisi Yunus Emre Önay, “Bence güzel bir uygulama okulumuzun yararına. Giriş çıkışlarda daha rahat oluyoruz” dedi. Bir başka öğrenci de,  “Zabıtalar bizim kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlıyor. Öğlen yemeklerinde ve okul çıkışlarında seyyarlara müsaade etmiyorlar. Uygulamadan memnunuz” diye konuştu.