15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, Türkiye'nin darbe girşimi gecesi yaşananları dünyaya anlatma mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda Brezilya'da düzenlenen  "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" adlı panelde FETÖ'nün kirli yüzü bir kez daha ortaya çıkarıldı ve bu örgütün din adı altında nasıl bir faaliyet yürüttüğü anlatıldı. 

Bu kapsamda Brezilya'da temaslarda bulunan ve izlenimlerini köşesinde kalem aldığı yazıda aktaran Akşam Gazetesi yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Karanlık küresel finans ağı bu ülkeden de geçmiştir. Şimdi hepimizin görevi FETÖ ihanet şebekesinin kirli ve karanlık ağının geçtiği tüm ülke ve bölgelerde etkin olmak ve bu şer şebekesinin köreltilmesine katkı sunmaktır" dedi. 

İşte Prof. Hacısalihoğlu'nun yazısından satır başları: 

20 Kasım Pazar gününden itibaren 4 günlük bir program dâhilinde Brezilya'daydım. Program; Brezilya'da, Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsü tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaşananların anlatılması amacıyla düzenlenen "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" başlıklı 3 oturumdan oluşan paneller ve buna bağlı bir dizi üniversite ve medya ziyaretleri içeriyordu. Salas Brasil Konferans Merkezi'ndeki 3 oturumlu panele, Sao Paulo Başkonsolosumuz Mehmet Özgün Arman, Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüsamettin Aslan ve Brezilya Müslüman Şeyhleri Başkanı Şeyh Abdelhamid Metwally'nin açılış konuşmalarıyla başladık. Türkiye ve Brezilya'dan gazeteci, yazar, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı oturumlarda, darbe girişimi ve sonrasındaki süreç ile Brezilyalıların yaşananları nasıl değerlendirdikleri üzerinde duruldu.

'15 TEMMUZ İNSANLIK TARİHİNDE BÜYÜK BİR DÖNÜM NOKTASIDIR'

Brezilya'da gerçekleştirilen bu programa Türkiye'den bir heyet olarak katıldık. Heyette; Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, gazeteci ve yazarlar Turan Kışlakçı, Kurtuluş Tayiz, Ufuk Coşkun, Rahim Er ile akademisyenler İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Dr. Muzaffer Şenel, Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi Başkanı Yrd.Doç. Dr. Necati Anaz, Türkiye Afrika İnisiyatifi Başkanı Mustafa Murat Özel ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kolombiya Program Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Özkan yer aldı. Programa Brezilya'dan, Sao Paulo Federal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Antonio Roberto Espinosa, Prof. Dr. Flavio Rocha, Prof. Dr. Esther Solano, Prof. Dr. Osmany Limam, Sosyal Bilimler Okulu’ndan Prof. Dr. Monique Sochaczewski Goldfield ile Lame Smaili, Henrique Nelson Calendra, Prof. Dr. Gunther Zibell ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. Panellerde çok çarpıcı tespitler yapıldı. Özellikle Brezilya'da yaşayan Müslümanların o gece neler hissettiklerini bizimle paylaşmaları duygu yüklüydü. Panelde konuşan Ulusal İslam Derneği Dini İşler Müdürü ve Teologlar Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Halid Taki el-Din;"15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkı tarafından başarısızlığa uğratılmasının insanlık tarihinde büyük bir dönüm noktasıdır.

TÜM MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

FETÖ'nün dini, demokratik düzeni devirmek için bir kalkan olarak kullanmaktadır ve bu durumu kabullenemeyiz. Toplumu Fetullah Gülen gibi hastalıklı kişilere karşı bilgilendirmek ve bu örgütün, Türkiye'ye ve onun demokrasisine karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılanmalarını talep etmek bizim görevimizdir" diyerek, bu konuda bundan sonra tüm Müslümanların dikkatli olmasına yönelik çağrıda bulunmuş oldu.

"FETÖ'NÜN BREZİLYA'DA ETKİLİ OLMASI TESADÜF DEĞİL"

FETÖ'nün son yıllarda Brezilya' ya yönelmesi ve burada etkili bir pozisyon kazanması tesadüf değildir. Bunun iki sebebi vardır. Birincisi genel bir durum ki o da FETÖ'nün bağlı olduğu küresel efendilerinin işaret ettiği ülke ve bölgelere yönelmeleridir. Bu anlamda Brezilya gerek G-20 deki konumu gerekse BRICS ülkelerinden biri olması ve buna bağlı olarak son yıllarda Başkanları Lula ile başlayan gelişim süreci bu ülkenin küresel baronlardan tarafından kontrol edilmesini gerekli kılmıştır. İkinci sebep ise, özel bir nedendir ki, o da doğrudan Türkiye'yle ilgilidir. Son yıllarda özellikle 2009’dan sonra Türkiye- Brezilya ilişkilerinin gelişmesi, stratejik nitelik kazanması ve her ikisinin de G-20’deki konumlarının güçlenmesi ve Lula-Erdoğan yakınlaşması yine küresel baronların rahatsızlığına yol açması nedeniyle bu ülkenin kontrol edilmesini zorunlu kıldığından FETÖ bu ülkede konumlanmıştır.

Karanlık küresel finans ağı bu ülkeden de geçmiştir. Şimdi hepimizin görevi FETÖ ihanet şebekesinin kirli ve karanlık ağının geçtiği tüm ülke ve bölgelerde etkin olmak ve bu şer şebekesinin köreltilmesine katkı sunmaktır.

Brezilya'daki tüm Türkiye sevdalıları bu mücadeleye girişmiş durumdadırlar. Bizlerin buradan görevi ise onları yalnız bırakmamaktır...