İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda, örgütün Gürcistan ve entelektüel yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve İstanbul'da yakalanan Ömer Pekin'in, FETÖ'nün sözde "entelektüel tiyatrocular imamı" olduğu belirtildi. Pekin'in, örgüt içerisindeki bazı isimleri ünlü yapmak için girişimlerde bulunduğu ayrıca ünlü kişilerin de FETÖ'ye sempatiyle bakmaları için çalışmalar yaptığı kaydedildi. 

Şüpheli Pekin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından yargılanan komedyen Atalay Demirci ile Pensilvanya'da yaşayan örgüt elebaşına özel tiyatro gösterisi yaptığı belirtildi. 

Öte yandan, soruşturma kapsamında Denizli'de gözaltına alınan A.G.D. adlı kadının ise kapatılan Şifa Hastanesinde hemşire olarak çalıştığı, örgütün "ebeler" sorumlularından olduğu ayrıca örgüt elebaşına İzmir'e geldiği dönemde sağlık hizmeti verdiği belirtildi. 

FETÖ'nün Gürcistan'daki yapılanması kapsamında gözaltına alınan 3 kişinin ise örgütün bu ülkedeki eğitim ve diğer ticari faaliyetleri yönettikleri bildirildi.

Firari zanlıları yakalama çalışmaları ise devam ediyor.