Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski cumhuriyet savcısıyla ilgili hazırlanan iddianamede, görev yaptığı dönemde örgüt mensubu olduğu ileri sürülen diğer hakim ve savcılarla sık sık adliyede görüştüğü bilgisi yer aldı.

FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilip tutuklanan Eski Adana Cumhuriyet Savcısı A.M.T. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Eski savcı için 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 2014 yılı HSYK seçiminin kazanılması için terör örgütünün özel bir önem ve çaba sarf ettiği belirtildi.

A.M.T'nin de HSYK seçimleri öncesinde FETÖ'nün talimatları doğrultusunda örgüt lehine çalışmalar yaptığının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, sanığın 22 Mayıs ve 1 Haziran 2015 tarihli dilekçeleri ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği elektronik postayla "MİT tırları davasında" yargılanan Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, özel yetkili savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takcı'yı cezaevinde ziyaret talebinin olduğunun saptandığı bildirildi.